Savisaar: uuelt Moskva linnapealt ma kiriku jaoks raha ei ole küsinud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtupoolikult Moskvast saabunud Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles lennujaamas, et praeguse Moskva linnapeaga ta Lasnamäe õigeusu kiriku ehituse rahastamisest ei rääkinud.

Ta lisas, et endiselt Moskva linnapealt Juri Lužkovilt oli ta küll küsinud selleks otstarbeks rahalist toetust, kuid asi jäi katki.

Savisaar kohtus Moskvas ka linnaduuma esimehe Vladimir Platonoviga ning andis talle teada, kuidas Lasnamäe kiriku ehitus sujub.

Eriti uhke oli Savisaar selle üle, et sai pidada akadeemilse loengu Moskva Riiklikus Ülikoolis, sest samas on kõnelenud Hillary Clinton ning paljud teised kuulsad poliitikud maailmast.

Huvilistele ütles linnapea, et hiljemalt homme on tema ettekande tekst Savisaare blogis või Tallinna leheküljel üleval ja kõik saavad sellega tutvuda.

«Rääkisin loengus ka sellest, kuidas Eesti president ütles enne valimisi, et ta Keskerakonda võimule ei lase, sõltumata valimistulemustest,» märkis Savisaar. «Hoiatav tendents on see, et demokraatia hakkab kuidagi kõrvale jääma. Hoiatasin ka e-valimiste eest.»

Platonoviga rääkis Savisaar muuseas ka paneelelurajoonide renoveerimisest ning tegi ettepaneku luua sellel alal Tallinna, Moskva ja Berliini ühine töögrupp, sest probleemid on ühesugused. Platonov lubas järgmisel aastal 15. mail tulla Tallinna päevale.

Savisaare lähetus Moskvas kestis 22.-25. november.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles