Rahvusraamatukogu plaanib alustada raamatute kojulaenamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo kinnitas Kuku raadiole, et esmajoones puudutab see e-raamatuid, mille inimene saab laadida teatud ajaks arvutisse, kuid samamoodi on kaalumisel füüsilise raamatu väljalaenamine.


«Alustada saaksime teisest kvartalist, mitte varem», kinnitas Andresoo, kelle sõnul tuleb raamatukogul enne vaadata üle hoidlate võimalused ja laenamise riskid.

«Väärtuslikum teaduskirjandus on ühes eksemplaris ja selliste raamatute puhul peame tõsiselt kaaluma, kas me saame neid välja laenata, kuid mingis osas on kojulaenutus võimalik», nentis Andresoo.

Ta kinnitas, et kuna rahvusraamatukogu soovib teisest kvartalist seda teenust pakkuma hakata, on hiljemalt märtsiks selge, millises mahus kojulaenutamist alustatakse.

Majandusraskused annavad tunda ka rahvusraamatukogus, peadirektori kinnitusel on lugeja huvid siiski esikohal ja kärpeid kuludes teeb rahvusraamatukogu oma köögipoolelt.

Kuigi Endla tänava ajalehe- ja internetisaal lõpetab majanduslikel kaalutlustel tegevuse, saab perioodikat lugeda jätkuvalt üldlugemissaalis.

Alanud aasta plaanidest rääkides kinnitas Andresoo, et raamatukogu tegeleb e-raamatukogu ehk ühtse portaali väljaarendamisega, mis koondaks kõiki rahvusraamatukogu teenuseid ja andmebaase. Portaal peaks kasutusvalmis olema sügiseks.

Uus aasta tõi muudatusi kaasa ka rahvusraamatukogu lahtiolekuaegadesse, esmaspäevast reedeni on rahvusraamatukogu avatud kella 11-20, laupäeval 12-19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles