Ummistunud oja hoiab Muuga elanikke hirmul

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga elanik Irina näitab, kui kõrgel oli tuppa tunginud vesi. Tema pere on sunnitud vastostetud maja maha jätma, sest selle remondiks neil raha enam pole.
Muuga elanik Irina näitab, kui kõrgel oli tuppa tunginud vesi. Tema pere on sunnitud vastostetud maja maha jätma, sest selle remondiks neil raha enam pole. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Muugal aastate eest kohaliku sadama pool liiga väikese läbimõõduga torudesse suunatud oja uputab ümberkaudseid elanikke ning ühe pere elamine on seetõttu elamiskõlbmatuks muutunud.

Ummistunud kraavid ja rämpsu täis torud ei lase Muugal Ojakääru teel elaval pensionär Arvid Lukil ja tema naabritel valvsust kaotada, sest suure vihmaga hakkab vesi järjekordselt elamisi uputama, kirjutab Õhtuleht.

Aastate eest, kui üleujutused algasid, saatis sadam mehe mitu korda Viimsi vallavalitsusse, sest tegu olla omavalitsuse, mitte sadama probleemiga. Üks toonane abivallavanem aga vastas mehele, et kui ta ise probleemi lahendamisega toime ei tule, võib vald aidata krunti maha müüa.

Luki sõnul oleks tarvis terve ojasäng puhastada ja praegused peened torud asendada suurematega. «Pole, kes teeb,» nendib Lukk ja pakub, et ekskavaatoril oleks  tervelt pool päeva tööd, torude asendamine on muidugi suurem ettevõtmine.

Kui üleujutuste tõttu on siiani kannatanud vaid Luku krunt ja elumaja on pääsenud, siis tema naabri Irina kodu põrandal loksus tänavu juuli lõpul 30 sentimeetri kõrgune vesi ning maja on nüüdseks hallituse ja kummis põranda tõttu elamiskõlbmatu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles