Maamaksuvabastus pani inimesi tallinlaseks registreerima

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval aastal on Tallinna koduomanikel võimalus maamaksust vabaks saada.
Tuleval aastal on Tallinna koduomanikel võimalus maamaksust vabaks saada. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinlastest koduomanike maamaksust vabastamisest tingitult on end rahvastikuregistris tallinlaseks registreerinud 365 inimest ning sel põhjusel tallinlaseks registreerujate hulk aina kasvab.

«Maamaksuvabastusele on õigus üksnes koduomanikul, kes on end rahvastikuregistris samale aadressile elama registreerinud,» selgitas Tallinna abilinnapea Eha Võrk. «Rahvastikuregistri ja maamaksuavalduste andmete analüüs näitas, et sel põhjusel registreeris kolme kuu jooksul end Tallinna elanikuks kokku 365 inimest – neist 175 oktoobris.»

Võrgu sõnul moodustasid maamaksuvabastuse taotlejad end oktoobris tallinlaseks registreerinute koguarvust lausa 16,5 protsenti, seega kokku 1062 inimesest iga kuues.

Võrreldes augustiga on Tallinna elanikuks registreerinud ja maksuvabastuse avalduse esitanud isikute arv suurenenud umbes 3,6 korda – augustis tallinlaseks registreerunuist on maamaksust vabastamise avalduse esitanud 49 inimest.

Võrk rõhutas ka, et maamaksuvabastust saab taotleda ka korteriomanik. «Kuigi oleme sellest erinevate meediakanalite vahendusel korduvalt teavitanud, ei ole see ilmselt ikka veel paljude korteriomanike teadvusse jõudnud,» nentis abilinnapea. «Kiputakse arvama, et maamaks on üksnes eramuomanike probleem. Seetõttu juhtigem veel kord tähelepanu asjaolule, et korteriomanik saab taotleda korteriomandi juurde kuuluva kinnistu mõttelise osa maamaksust vabastamist.»

Võrgu sõnul võib piirkonnast ning majas asuvate korterite arvust sõltuvalt kinnistu mõttelise osa eest arvestatav maamaks olla üsnagi kopsakas.

Maamaksust vabastamise avalduste avalduse esitamiseks on aega kuni 10. jaanuarini 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles