Mustamäe vanima elumaja asemele kerkis tudengielamu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ uus ühiselamu
TTÜ uus ühiselamu Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Täna avatakse pidulikult Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) uus ühiselamu Mustamäel Akadeemia tee 7, kus asus kuni lammutamiseni möödunud aastal Mustamäe vanim maja.

Ligi 80 miljonit krooni maksma läinud 91 korteriga Eesti kaasaegseim üliõpilaselamu saab õpingute ajaks koduks 344 tudengile, teatas tehnikaülikool.

Vastvalminud viiekorruselise üliõpilaskodu nullkorrusel on maa-alune jalgrattaparkla, töökoda ja pesumaja, tuleva aasta veebruariks saab valmis ka maa-alune autoparkla.

Esimesest kuni viienda korruseni asuvad 43,5-ruutmeetrised möbleeritud tudengikorterid, mis koosnevad peamiselt kahest kahekohalisest toast, ühisköögist, tualetist ja duširuumist.

Ühiselamu on täielikult suitsetamisvaba, majas on lift ja hoone esimese korrusel asuvad kaks korterit liikumispuuetega tudengitele.

Ühiselamut hakatakse hoolikalt turvama: kogu hoone on jaotatud turvatsoonideks, mis tagab täiusliku andursüsteemi abil tudengite ohutuse sissetungi, tulekahju või muu ohu korral.

Ülikooli rektori Peep Sürje sõnul jätkab Tallinna Tehnikaülikool kindlat sihti tudengite õppe- ja elamistingimuste nüüdisajastamiseks ja ühtse üliõpilaslinnaku kujundamiseks. Täna avatav on teine ühiselamu ning tuleval aastal valmib juba kolmas.

«Lisaks valmivad järgmisel aastal veel uus, kogu Eesti tehnikateaduste teabekeskuseks kujundatav raamatukogu ning kaasaegne majandus- ja humanitaarteaduskonna õppehoone,» lisas professor Sürje.

Vastvalminud ühiselamumaja sai nurgakivi käesoleva aasta jaanuaris. Hoone on projekteerinud AS Amhold ja valmis ehitas AS Eesti Ehitus.

Uus ühiselamumaja kerkis 1962. aastal ehitatud toonase Tallinna Polütehnilise Instituudi ühiselamu asemele, mis oli kuni selle lammutamiseni 2007. aastal Mustamäe vanim maja.

ARHIIV! Mustamäe vanimas majas peeti väljakolimispidu

TTÜ ühikapidu lõppes politsei sekkumist nõudnud märuliga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles