Tallinnas on laekunud üle 16 000 maamaksuvabastuse avalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maamaksu tõusu vastu protestisid elanikud linnavalitsuse ees juba 2007. aastal.
Tallinna maamaksu tõusu vastu protestisid elanikud linnavalitsuse ees juba 2007. aastal. Foto: Peeter Langovits

Tallinna koduomanikud on tänaseks esitatud 16 672 maamaksuvabastuse avaldust, neist 54 protsenti elektrooniliselt.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk ütles tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et maamaksuvabastuse avalduste elektrooniline süsteem on päris hästi käima läinud ning praeguseks on rohkem kui pooled avaldused laekunud just interneti kaudu.

Võrk mainis, et kõik tallinlased saavad esitada maamaksuvabastuse avalduse 1. septembrist kuni järgmise aasta 10. jaanuarini ning vabastus hakkab kehtima kohe 2012. aastast.

Vabastust saab taotleda kuni 1500 ruutmeetrile maale. Kui aga kodukinnistu on kaasomandis, siis saavad avalduse kirjutada mõlemad omanikud ning sel juhul muutub maksuvabaks kuni 3000 ruutmeetrit. Selline kord kehtib aga ainult järgmisel aastal, sest 2013. aastal käivituv riigikogus vastu võetud seadus lubab maamaksuvabastust taotleda ainult kinnistupõhiselt, seega ainult 1500 ruutmeetrile.

Iga tallinlasest koduomanik saab maamaksuvabastust taotleda ainult siis, kui rahvastikuregistri järgi ta sellel kinnistul või korteris ka tegelikult elab.

Võrgu sõnul ei saa maamaksuvabastust need isikud, kes oma korterit üürivad ja sellelt tulu teenivad.

Peale interneti saab maamaksuvabastuse avaldust esitada ka kohalikule linnaosavalitsusele paberil vastavat avaldust kirjutades. Samuti võtavad avaldusi vastu linnavalitsuse infosaali töötajad ning avalduse saab saata ka kirjalikult posti teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles