Kohus mõistis mehe mõrva eest 13 aastaks vangi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Harju maakohus tunnistas täna 41-aastase Arto Järvekülje süüdi piinaval viisil toime pandud mõrvas ja 38-aastase Ingar Henno süüdi üliraskete kehavigastuste tekitamisele kaasaaitamises, mõistes Järveküljele liitkaristuseks 13 aasta 4 kuu ja 7 päeva pikkuse vangistuse ning Hennole 4-aastase vangistuse.

Mõlema süüdimõistetu karistusaja algus on nende kinnipidamise päev, so 18. september 2010.

Süüdimõistetutelt mõisteti riigi tuludesse sundraha, ekspertiiside tasud ja nad peavad tasuma ka kaitsjatasu.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt tekkis mullu 18. septembri hommikul Nõmmel asuva eramu majapidamises ühise alkoholitarvitamise käigus Järveküljel konflikt seltskonnas viibinud naisterahvaga.

Naisterahvas lahkus toast Järvekülg ja Henno järgnesid talle. Järvekülg peksis naist pika aja jooksul ning pussitas teda kööginoaga, Henno hoidis kinni ust, mille kaudu ülejäänud seltskonnas viibinud inimesed üritasid peksmist takistama tulla.

Kannatanu suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Seejärel asetas Järvekülg surnukeha vatitekile, tõmbas talle pähe kilekoti ja lohistas vatitekil surnukeha maja II korruselt mööda treppi alla I korruse esikusse, kuhu selle ka jättis.

Kohtuasi lahendati üldmenetluses.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju maakohtu Liivalaia kohtumajale 7 päeva jooksul alates tänasest ning esitades apellatsiooni 15 päeva jooksul, alates päevast, mil kohtumenetluse poolel on võimalus tutvuda kohtuotsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles