Parbuse süüasi on seotud Kopli tänava kinnistuga Tallinnas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus.
Ivo Parbus. Foto: Peeter Langovits

Prokuratuuri kinnitusel on Tallinna abilinnapea nõuniku Ivo Parbuse süüasi seotud Kopli tänava kinnistuga Tallinnas, kuid see pole ainus uurimise all olev episood.


Uurimine käsitleb Kopli 6B hoonet, mille omanik on Incipe OÜ. Samas ei soovi Põhja ringkonnaprokuratuur uurimise huvidele viidates avaldada, kuidas kahtluse alla sattunud isikud selle firmaga konkreetselt seotud on.

Pistise andmises kahtlustuse saanud Kristiine linnaosavanema asetäitja Aleksander Raide ja edine linnaametnik Toivo Susi on krediidiinfo andmetel küll seotud mitmete äriühingutega, kuid ükski neist ei haaku Insipe OÜga.

Incipe ehitusspetsialist Toomas Leemets kinnitas juba möödunud nädala lõpus Postimehele, et ei tea pistise andmisest midagi. «Kopli 6Bga ei saa pistisekahtlus kuidagi seotud olla, sest me pole ehitus- või lammutamisluba taotlenud. Me ei kavatsegi ju seda detailplaneeringut muutma hakata. Pole ju motiivi, kui rääkida nende keeles,» ütles Leemets.

Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel pole Kopli 6B ehitis ainus, millega seoses väidetav pistise andmine käis. Samas ei soovi prokuratuur täpsustada, mitut episoodi uurimine käsitleb ja kui suuri summasid pistise võtmises kahtlustatav Parbus sai.

Kinnitamata andmetel jäi Parbuse kinnipidamisel tema töökabinetist kätte saadud rahasumma mõnekümne ja saja tuhande krooni vahele.

Kaitsepolitsei kahtlustab 4. detsembril kinni peetud Parbust korduvas pistise võtmises. Koos Parbusega kinni peetud Raide ning Susi said kahtlustuse pistise andmises. Kui Susi ja Raide pääsesid 5. detsembril taas vabadusse, siis Parbuse võttis kohus 6. detsembril eeluurimise ajaks vahi alla.

Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel käsitleb kahtlustus detailplaneeringute menetlemisel tekkivate probleemide lahendamist raha eest.

Nii abilinnapea Taavi Aasa nõunik Parbus kui ka Raide kuuluvad äriregistri teabesüsteemi andmetel Keskerakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles