MTA avastas suure hulga salaalkoholi ja -sigarette

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Valgast leitud salasigaretid ja salaalkohol.
Fotol Valgast leitud salasigaretid ja salaalkohol. Foto: Politsei

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad pidasid augusti lõpus Põhja-Tallinnas asuvatest garaažiboksidest kinni suures koguses piiritust, salaviina ja salasigarette.

Kokku peeti kontrolli käigus kinni 4269 liitrit piiritust, 30,8 liitrit illegaalselt valmistatud viina ning viina tootmiseks vajaminevaid pudeleid, korke, silte ja viinade pakkimiseks kasutatavaid pappkaste, vahendas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Samuti leiti ja võeti ära 146 200 Eesti Vabariigi maksumärkideta ja teistele tubakaseaduse nõuetele mittevastavaid sigarette Kiss, Magnat ja Cartel.

«Riigile saamatajäänud tulu selliste koguste puhul on alkoholiaktsiisi näol ligi 57 700 eurot ning tubakaaktsiisi ja tollimaksu näol ligi 17 000 eurot. Tegemist on märkimisväärsete summadega,» ütles maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juht Jaan Riima.

Juhtumi uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide 375 ja 376 järgi, mis käsitlevad alkoholi ja tubakatoodete käitlemise korra rikkumist.

Nimetatud kuritegudes kahtlustatavana peeti kinni 63-aastane Jevgeni, kelle kohus võttis prokuratuuri taotlusel kuni kuueks kuuks vahi alla.

«Kuna Jevgenit on alles eelmisel aastal sarnase kuriteo eest kriminaalkorras karistatud, on oht, et vabadusse jäädes võib ta jätkata kuritegude toimepanemist,» selgitas Põhja ringkonnaprokurör Tambet Grauberg.

Kriminaalasja menetleb maksu- ja tolliameti uurimisosakonna Põhja talitus, uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles