Tallinnas hukkus alajaama vargile läinud mees

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis/ SL Õhtuleht

Täna öösel hukkus Tallinnas Pelguranna alajaamas ilmselt metalli varastama läinud mees, kelle isikut pole seni veel kindlaks tehtud.

Täna kell 3.01 teatati häirekeskusele, et Tallinnas Pelguranna alajaama territooriumil on elektrijuhtmetes söestunud meesterahva surnukeha, teatas Põhja-Eesti päästekeskus.

Päästjate abi vajati hukkunu alla toomisel. Õnnetuse asjaolude uurimisega tegeleb politsei.

Täna öösel  Kopli alajaamas hukkunud mees läks ilmselt metalli varastama, teatas Eesti Energi. Õnnetus toimus aiaga ümbritsetud alajaama territooriumil asuvas 35 000-voldise pingega jaotusseadme juures. Alajaama aia väravad oli lukustatud ja märgistatud elektriohumärgiga. Tõenäoliselt ronis mees betoonsamba otsas umbes 2,5 meetri kõrgusel asuva lülitini ja tekitas lühise. Lühisest tekkinud kaarleek põhjustas talle surmavaid põletusvigastusi. Hukkunu juurest leiti tööriistu, mis viitab vasevarguse katsele.

«Juhtunu on kahetsusväärne ja kurvastama paneb ka asjaolu, et kuu aja jooksul on toimunud juba kolm traagilist õnnetust alajaamades, mille on põhjustanud kas metallivargus või noorte hulljulgus. Kõik alajaamad kannavad elektriohumärki ja seda põhjusega – elekter on eluohtlik,» sõnas Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere.

Õnnetuse täpsemaid asjaolusid uurib politsei. Uurimise käigus selgub ka, kas alajaama territooriumile sisenenud mees tegutses üksi või kaaslasega.

Metallivargused elektriobjektidel sagenevad enamasti sügisperioodil, mil pimedas on alajaamade ümbruses lihtsam märkamatult tegutseda.

Jaotusvõrk palub kõigil, kes märkavad alajaamade ja elektrikilpide läheduses hilistel õhtutundidel erariietes tegutsevaid kahtlaseid isikuid, sellest teada anda politseile. Vargused seavad ohtu ka lapsed, kes lahti jäänud alajaama uksest siseneda võivad. Lahtisest alajaama või elektrikilbi uksest palub Jaotusvõrk koheselt teada anda rikketelefonil 1343.

Kõik alajaamade uksed on lukustatud ja neil on elektriohu märgid. Elektriohumärgiga objektid on eluohtlikud. Alajaamadest tuleb eemale hoida ja mitte mingil juhul ei tohi alajaama siseneda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles