Tallinn püüab võltsitud parkimiskaartide kasutajaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puudega inimese sõiduki parkimiskaart.
Puudega inimese sõiduki parkimiskaart. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna transpordiamet ja AS Ühisteenused said valmis veebirakenduse, mis võimaldab kontrollida liikumispuudega juhi ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõidukijuhi parkimiskaardi kehtivust Tallinnas.


Veebirakenduse eesmärk on korrastada liikumispuudega juhi ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõidukijuhi parkimiskaartide kasutamist Tallinnas, vahendas Raepress.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul tingis sellise rakenduse loomise parkimiskaartide kuritarvitamine. «Edaspidi saab tänaval otse auto kõrval kontrollida, kas liikumispuudega juhi ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõidukijuhi parkimiskaart on üldse väljastatud ja kaua see kehtib,» ütles Aas.

ASi Ühisteenused juhatuse liikme Alar Vasemägi sõnul on uue süsteemi abil avastatud mitmeid võltsitud liikumispuudega juhi ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõidukijuhi parkimiskaarte. «Kõige rohkem on võltsitud parkimislubadega pargitud sõidukeid Tallinna vanalinna parkimisalal ja selle lähiümbruses. Tänu uuele süsteemile saame kindlustada puuetega inimestele tulevikus paremad parkimisvõimalused,» ütles Vasemägi.

Veebirakenduse vastu on tundnud huvi ka teised kohalikud omavalitsused, kellega hetkel käivad läbirääkimised koostöö osas.

Võltsitud liikumispuudega juhi ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõidukijuhi parkimisloaga Tallinna tasulisel valveta parkimisalal pargitud sõiduki avastamisel vormistatakse auto kasutajale viivistasu otsus, valesti parkimise korral teeb mupo ametnik trahviotsuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles