Advendiajal jagatakse abivajajatele riideid ja sooja toitu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeosuppi jäi sedapuhku üle.
Laulupeosuppi jäi sedapuhku üle. Foto: Sille Annuk

Eile startis Põhja-Tallinna sotsiaaltöökeskuses kolmanda sektori ja linna sotsiaalhoolekandeasutuste ühisinitsiatiiv, projekt «Jõuluks kõhud täis!».


Tegemist on Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse poolt kokku kutsutud kolmanda sektori organisatsioonide ning Tallinna linna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti, Tallinna Sotsiaaltöökeskuse algatusega, mille eesmärgiks on kasvava vaesusriski sattunud inimeste elementaarvajaduste leevendamine, teatasid korraldajad.

Ühine mure koostööketti kuuluvatel organisatsioonidel on silmnähtavalt kasvanud supiköögi vajajate ja vaesusriski all kannatavate inimeste arvu kasv.

Alates advendiajast saab vaesuse all kannatav inimene iga päev korra sooja süüa. Nii jagas laupäeval Põhja-Tallinna sotsiaaltööruumides toitu Peeteli Sotsiaaltöökeskus ning pühapäeval Põhja-Tallinna sotsiaaltööosakond koos vabatahtlikega.

Esmaspäeval, 1.detsembril toimub Raua tn 23 saunas tavapärane kodutute inimeste saunapäev koos sooja toidu ning riiete ja jalanõude jagamisega.

«Kolmanda sektori ja kirikute roll on vaesuse leevendajana ning lahenduste otsijana oluline. Kuid samal ajal on kõige tähtsam kohalike omavalitsustega koostööd tehes sotsiaalsektori kitsaskohtadele õigel ajal õlg alla panna,» ütles Oleviste koguduse vanempastor Siim Teekel.

Siim Teekeli sõnul aitab majanduse keerulistel aegadel ühtehoidmine, enda ja oma lähedaste hoidmine, raskustesse sattunute kohene toetamine personaalseid psühholoogilisi kriise vältida.

«Näeme täna alles esimesi märke majanduskriisiga kaasaskäivatest probleemidest. Muret teeb aga algav talv, eriti järgnevad kolm külma talvekuud, mis vajaksid samuti igapäevase supiköögi organiseerimist,» lisas Teekel.

Koostöökett loodab, et pärast advendiaega, uuel aastal, on alustatud initsiatiiviga võimalik jätkata, kuigi selleks tuleb veel erinevatelt organisatsioonidelt ja omavalitsustelt toetust leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles