Tallinn liidab kaks ametit linnavaraametiks

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna praegune linnavalitsus (vasakult): Jaanus Mutli, Taavi Aas, Kaia Jäppinen, Edgar Savisaar, Merike Martinson, Eha Võrk, Deniss Boroditš.
Tallinna praegune linnavalitsus (vasakult): Jaanus Mutli, Taavi Aas, Kaia Jäppinen, Edgar Savisaar, Merike Martinson, Eha Võrk, Deniss Boroditš. Foto: Tallinn.ee

Tallinn kavatseb tuleval aastal liita maa-ameti ja elamumajandusameti ning moodustada neist linnavaraameti.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul tingis ametite liitmise asjaolu, et omandireform hakkab lõppema ning mõlemas ametis tegeletakse linnavara küsimustega. Uus amet alustab tegevust 1. aprillil.

Abilinnapea ütles, elamumajandusameti olulisemateks ülesanneteks on elamumajanduse ja linnavara küsimused ning maa-ametil omandireform ja linnale kuuluva maa küsimused ehk samuti linnavara küsimused.

Võrk märkis, et omandireform on lõpule jõudmas ning töömaht selles valdkonnas on vähenenud.

Raepressi teatel korrastatakse ametite ühendamise tulemusel tööjaotust, jäävad ära kattuvad tegevused ning ka juhtimine muutub tõhusamaks. Kahe ameti liitmise tulemusel kaob ära üheksa ametikohta.

Liitmise tulemusel hakkab linnale kuuluva vallas- ja kinnisvaraga tegeleks üks amet ning linnavalitsuse hinnangul on see juhtimise seisukohalt ökonoomsem ja efektiivsem. Samuti peaks linnavalitsuse teatel varaga seotud taotluste ja avalduste menetlemine muutuma nüüd kiiremaks.

Kahe ameti liitmise otsustas linnavalitsus tänasel erakorralisel istungil ning eelnõu peab veel heaks kiitma ka Tallinna volikogu.

 ARHIIV! Linnavalitsus kaalub maa-ameti kaotamist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles