Reformierakondlane saadaks liiklusrikkujad lund koristama

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Nõmmel.
Tallinnas Nõmmel. Foto: Postimees.ee lugeja

Reformierakondlase ja riigikogu liikme Erik Salumäe hinnangul tuleks liiklusrikkujad saata kohustuslikus korras tänavatele lund koristama.

Salumäe küsib oma blogis, kas meil on lumetormist tekkinud ja kohati ikka kestva liikluskaose likvideerimiseks veel kuskilt lisaressurssi võtta ning vastab ise, et on küll.

«Suurest lumetuisust ja tormist on peagi saamas 48 tundi, kuid paljudele Tallinna tänavatele, mis ei ole just peamagistraalid, ei ole sahad siiani ikka veel jõudnud. Bussid ei saa peatustele ligi, esimesed linnaosad juba trahvivad oma partneritest teehooldusfirmasid,» kirjeldab Salumäe kujunenud olukorda.

«See oli alles sel kevadel, kui riigikontroll juhtis tähelepanu sellele, et Eestis on maksmata sadu miljoneid kroone väärteotrahve, esmajoones liiklustrahve, ning seadusi võiks muuta selliselt, et väärteo eest karistatuid saaks panna trahvimaksmise asemel üldkasulikule tööle,» kirjutab Salumäe.

«Need, kes on olnud teistele liiklejatele ohuks kas purjuspäi sõites või meeletult kihutades, võiksid anda nüüd oma füüsilise panuse, et muuta meie kõigi liiklemine ohutumaks, puhastades lumest kõnniteid, bussipeatusi ja teeääri. Ühiskonnale kasulik ja vajalik füüsiline töö värskes õhus paneks kindlasti arestimajas riigi leival olemise asemel rohkem mõtlema ka ühiste väärtuste hoidmisele,» leiab poliitik.

«Hetkel on puudu veel vaid seadus, mis selle võimaluse väärteo sooritanute osas annaks. Aga seadus on valitsuse lubaduste kohaselt peagi valmimas ning kui mitte veel sellel talvel, siis järgmisel kindlasti saame esimesi ühiskondlikke teetöölisi teedel näha,» lubab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles