Suurematest linnadest kollektiivpuhkas vaid Tallinn

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Sellel suvel otsustas Eesti suurematest linnadest kollektiivpuhkuse kasuks vaid Tallinn, kuigi nende väitel jätkus ka kollektiivpuhkuse ajal tavaline töörütm ning linlasi teenindati nagu ikka – ära jäid vaid linnavalitsuse istungid.

Tartu linnavalitsuse pressiesindaja Mihkel Lendoki sõnul jäi Tartus sellel suvel ära üks iganädalane linnavalitsuse istung.

Lendoki väitel on varasematel aastatel peetud istungeid ka üle nädala ja sellinegi graafik ei tekitanud probleeme, sest vajadusel sai korraldada erakorralisi istungeid.

«Pideva töötamise mudeli valisime selleks, et linnakodanikke ja teisi huvitatud isikuid maksimaalselt hästi teenindada,» selgitas Lendok.

Ka Kuressaare pressiesindaja Silver Saluri sõnul ei jäänud neil suvel ära ühtegi linnavalitsuse istungit ja ka vastuvõttu ning sarnaselt on töötatud ka varasematel aastatel, kuigi siis on mõni istung ära jäänud.

«Valitsusliikmete puhkused küll aeg-ajalt kattuvad, ent olulisi otsuseid seetõttu edasi lükatud ei ole, sest otsuste tegemise ajaks on inimesed majas tagasi,» väitis ta.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo rääkis, et kuigi suvine aeg on linnaelanikele puhkuse aeg ja nende poole ei pöörduta ehk nii palju kui teistel kuudel aastas, jätkas Pärnu linnavalitsus oma tavapärases rütmis.

Linnavalitsuse istungid toimusid Pärnus juulikuus üle nädala esmaspäeval ja selliselt on toimitud ka varasematel aastatel.

Pakilised toimingud

Saluri hinnangul ollakse väiksemates omavalitsustes ja ilmselt ka Saaremaal kindlasti kollektiivpuhkustel, kuid Kuressaares on valitud selline variant, sest suvekuudelgi on inimestel palju asjaajamisi ning terve linnavalitsuse puhkusele saatmine oleks elu liialt halvav.

«Eriti just siin, merelinnas, kus suvel just väga palju toimub,» rõhutas ta.

Lendok lisas veel, et mõned tegevusvaldkonnad muutuvad aktiivsemaks just suvel: ehitussektor, teede ja tänavate remont ning suveürituste korraldamine. Seetõttu pole seonduvaid tegevusi võimalik nädalateks edasi lükata.

Samuti jätkavad Lendoki sõnul Tartus suvekuudel tööd ametnikud, kuigi nüüd tuleb iganädalaste vastuvõttude ajal arvestada sellega, et kui soovitakse konkreetse ametniku jutule tulla ja mitte asendajaga vestelda, siis oleks vajalik eelnevalt ette helistada ning puhkustega seonduvat infot küsida.

Murakas-Ollo sõnul peab elanike ja külaliste teenindamine linnavalitsuses peab olema igapäevaselt tagatud, mis tähendab, et tagatud peab olema ka vähemalt ühe valdkonna spetsialisti tööl olek.

«Sama kehtib ka allasutuste puhul - suveks uksi päris kinni panna ei saa,» lisas Murakas-Ollo.

Tallinna mudel

Raepressi teatel oli Tallinna linnavalitsuse ja ametiasutuste töö tänavu suvel planeeritud nii nagu varasematelgi aastatel ehk linnapea käskkirjaga kehtestati kollektiivpuhkuse ajaks 27. juuni kuni 31. juuli.

«Vääritimõistmist ennetamaks tuleb rõhutada, et kollektiivpuhkus ei tähenda selleks perioodiks elanike teenindamise ning linnaametitele seatud funktsioonide täitmise katkemist kogu ametnikkonna üheaegse töökohustuste täitmiselt eemalviibimise tõttu,» selgitati vastuses.

Raepressi selgituste kohaselt asendasid ametis olevad linnavalitsuse liikmed kollektiivpuhkuse ajal oma kolleege, mis tagas, et ükski pakiline asjaajamine ei jääks toppama. Nii oli töö korraldatud ka linna ametiasutustes.

Kuigi kollektiivpuhkuse perioodil korralisi linnavalitsuse istungeid ei toimunud, on Raepressi väitel võimalik vajadusel linnavalitsuse liikmed istungi või nõupidamise läbiviimiseks kokku kutsuda ning seda on varasematel aastatel ka tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles