Kujur Aivar Simson hakkab Glehni kuju tegema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptor Aivar Simson ja Nõmme linnaosavanem Erki Korp allkirjastasid Nikolai von Glehni kuju loomise lepingu.
Skulptor Aivar Simson ja Nõmme linnaosavanem Erki Korp allkirjastasid Nikolai von Glehni kuju loomise lepingu. Foto: Nõmme linnaosa valitsus.

Nõmme linnaosa vanem Erki Korp ja skulptor Aivar Simson allkirjastasid täna lepingu Nikolai von Glehni kuju loomiseks.

novembril, kui tähistatakse 85 aasta möödumist Nõmmele linnaõiguste andmisest. Kuju kogumaksumuseks on kavandatud 127 823 eurot.

Korpi sõnul on Glehni ausammas kavandatud Mustamäe veerule jalakäijate silla ja Nõmme turu vahelisele haljasalale.

«Nikolai von Glehni ja tema pärandi väärtustamine on üks Nõmme linnaosa prioriteetidest,» ütles Korp. «Lisaks Glehni mälestussamba ja sinna juurde kujundatava Nõmme lipuväljaku rajamisele laseb linnaosavalitsus eeloleval suvel restaureerida Glehni pargis olevad Nikolai von Glehni loodud kujud «Kalevipoeg» ja «Krokodill».»

Nikolai von Glehnile ausamba rajamiseks korraldasid Nõmme Heakorra Selts, Nõmme linnaosa valitsus ja Nõmme muuseum 2009. aasta alguses ideekavandi võistluse, mille võitis Aivar Simsoni ja Kalev Lepiku võistlustöö märgusõnaga «Sada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles