Tallinn hõlbustab Liiva kalmistul vee vedamist haudadele

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haua hooldamine kalmistul.
Haua hooldamine kalmistul. Foto: Peeter Langovits

Tallinn rajab Liiva kalmistule uue pumbamaja ning uued veetrassid ja veevõtukohad, mis hõlbustavad inimestel vee kandmist haudadele.

Raepressi teatel on praegu käsil veevarustuse rekonstrueerimise I etapi tööd, mille käigus valmib uus pumbamaja ja rajatakse uued veetrassid ning veevõtukohad.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul olid kalmistu vanad veetrassid sedavõrd amortiseerunud, et haudade hooldamiseks tuli vett kanda pika maa tagant.

Olukorra parandamiseks viis Tallinna keskkonnaamet läbi projekteerimistööde riigihanke, mille võitis osaühing VEKA Inseneribüroo ja maksumuseks kujunes 165 200 krooni. Projekt koos ehitusloaga sai valmis 2008. aasta septembris.

Riigihanke Liiva kalmistu pumbamaja ja veetrassi I etapi ehitamiseks võitis AS Holliger Grupp. Vastavalt oktoobris sõlmitud lepingule ehitatakse välja pumbamaja, rajatakse trassid ja ehitatakse veevõtukaevud.

«Tööd valmivad veel sel aastal ja tähtajaks on 15. detsember,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš. Liiva kalmistu veetrasside esimese etapi tööde maksumus on 1, 66 miljonit krooni.

Liiva kalmistu veetrasside rekonstrueerimisega jätkatakse järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles