Pildid kohtust: vanas trammidepoos kaaslase mõrvanud kodutu mõisteti 15 aastaks vangi

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäe mahajäetud trammidepoos tänavu märtsis kodutule kaaslasele kallale tunginud ja talle 40 torke-lõikehaava tekitanud 46-aastane Valeri Geimonen mõisteti täna Harju maakohtus 15 aastaks vangi.

Kaitsja Valeri Gimajev ütles, et nad kaebavad otsuse kindlasti edasi, ent esmalt tuleb ära oodata motiveeritud kohtuotsus.

Sama pikka karistust, 15-aastast vangistust nõudis mehele ka prokurör, kaitsja palus kohtualuse õigeks mõista. Kaitsja ütles, et paljud prokuröri esitatud tõendid on kaudsed. Ka märkis ta, et siiani pole leitud terariista, millega mõrv toime pandi.

Süüdistuse järgi lõi Geimonen kannatanut tömbi esemega ja lisaks noaga. Vigastused tekitanud tömp ese võis süüdistuse järgi olla suure tõenäosusega rusikas.

Prokurör Lumiste rääkis kohtus, et mõrvatul oli 34 torkehaava pea, kaela ja rindkere piirkonnas ning kuus lõikehaava näol ja kätel. Kolm torkehaava olid eluohtlikud. Ohvri surma põhjus oli suur verekaotus.

Poolelijäänud trammidepoo on täna peavarjuks kodututele. 
Poolelijäänud trammidepoo on täna peavarjuks kodututele. Foto: Eero Vabamägi

Mõrvas süüdistatav Valeri ütles kohtus, et süüdistus on talle arusaadav ja ta ei tunnista ennast süüdi. Kriminaalasja eeluurimisel rääkis Valeri, et leidis 12. märtsi õhtul mahajäetud trammidepoosse saabudes oma kaaslase surnuna. Valeri esitas politseile versiooni, et ohvri võis tappa noortekamp, keda ta nägi trammidepoo juurest ära jooksmas. Mehe sõnul olid ära jooksnud noortel käes kaikad.

Prokuröri sõnul tõendid seda versiooni siiski ei kinnita. Ümbruskonna turvakaamera salvestistelt on näha Valeri liikumist trammidepoo piirkonnas, kuid ühtegi noortekampa kaamera vaatevälja ei jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles