Ajajoon: häirekeskus muutis käigult nugadega mehe väljakutse prioriteeti (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noamees linnatänaval.
Noamees linnatänaval. Foto: Videokaader

TV3 uudistesaade «Seitsmesed uudised» tegi kindlaks, kui kaua läks politseil ja häirekeskusel läbi vanalinna Vabaduse väljakule liikunud kahe noaga mehe kohta tehtud väljakutsetele reageerimisega.

Patrull jõudis sündmuskohale 10 minutit pärast esimest häirekeskusele laekunud kõnet. Politseinikud olid pärast neile väljakutse laekumist sündmuskohal 6 minutiga. Seega kulus info kogumisele sellest ajast vähemalt kolmandik – häirekeskus menetles esimest kõnet üks minut ja 50 sekundit.

«Kuna tegemist ei olnud niisuguse juhtumiga, et meil oleks alust arvata, et kellegi elu või tervis oleks ohus, et oli lihtsalt mööda tänavat rahulikult jalutav inimene, siis sellise prioriteediga kõnede puhul meil on aega kuni viis minutit,» rääkis häirekeskuse peadirektor Kätlin Alvela.

Tegu oli nn i-teatega. Veel on olemas alfa-, bravo- ja charlie-prioriteediga väljakutsed. Charlie puhul on prioriteet kõige kõrgem ehk infot tuleb töödelda kiiremini. Kõik väljakutsed on nähtavad ka politseile.

Kuna inimene häirekeskusele tehtud kõnes ütles, et talle tundub, et inimene võib noaga kellelegi viga teha, muutis päästekorraldaja väljakutse jooksvalt bravo-prioriteediga teateks.

Politsei on kindel, et kui tegu oleks ka kohe olnud bravo-prioriteediga väljakutsega, poleks see politsei töös midagi muutnud.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles