Jõulukuusk jõuab neljapäeval Raekoja platsile

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kesklinna valitsus

Tallinna esinduslikem jõulupuu püstitatakse Raekoja platsile juba neljapäeval, 9. novembril. 

Tänavuse jõulukuuse leidis Kesklinna valitsus Vääna-Jõesuust, kus see kasvab veel viimaseid päevi perekond Saarele kuuluval kinnistul. Puu on umbes poolsada aastat vana ja vääriline kaunistama jõuluaegse Tallinna ajaloolist keskust, teatas linnaosavalitsuse pressiesindaja.

«Raekoja platsi jõulukuuse suhtes valitsevad suured ootused ning mõistagi oleme neid arvestades püstitanud puule nii-öelda kõrgendatud nõuded: jõulupuu peab olema kohev, tihe ja piisavalt kõrge, ühesõnaga – see peab olema igati esinduslik ja ajaloolise koha vääriline,» ütles Kesklinna vanem Taavi Pukk.

Kesklinna valitsuse üleskutset järgides laekus tänavu 14 kuusepakkumist, kuid nende seast paraku sobivat jõulupuud ei leitud – kas oli puu liiga hõre või selle võra ebaühtlaselt arenenud. Nii tuli pöörduda tagasi eelmisel aastal pakutud kuuskede juurde, mille hulgas oli mitu nõudmistele vastavat puud. Lisaks kuuse enda väljanägemisele on oluline seegi, et kasvukoht oleks ligipääsetav ega jääks Tallinnast liiga kaugele. Vääna-Jõesuust pakutud kuusk vastab neile tingimustele.

«Käivitame jõulukuuse toomise operatsiooni neljapäeva varahommikul,» ütles linnaosavanem. «Kuna väljavalitud puu kasvab väga kitsaste teedega suvilakooperatiivis, siis ei ole selge, kui hästi õnnestub suurte masinatega sealt välja manööverdada. Kuid loodame oma kauaste koostööpartnerite suurele kogemusele ja professionaalsele tegutsemisele. Pärastlõunaks peaks kuusk jõudma Raekoja platsile.»

Tuled Raekoja platsi jõulupuul süttivad 17. novembril koos jõuluturu avamisega.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles