Mart Luik hakkab volikogu aseesimehena teenima 2000 eurot kuus

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI 30AUG17.
Pildil Mart Luik
tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES
TALLINN, EESTI 30AUG17. Pildil Mart Luik tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna linnavolikogu aseesimehed hakkavad teenima 2000 eurot kuus. Volikogu esimehe Mihhail Kõlvarti kuupalgaks on vastavalt seadusele 5288,40 eurot. 

Tallinna linnavolikogu aseesimeestele hüvitise määramise otsusest selgub, et nii esimesele aseesimehele Toivo Tootsenile (Keskerakond) kui ka teisele aseesimehele Mart Luigele (IRL) hakatakse maksma igakuise tasuna 2000 eurot. 

Tallinna linnavolikogu kantselei kinnitusel on linnavolikogu aseesimeestele määratava hüvitise suurus volikogu järgmise istungi päevakorras.

Kui volikogu selle järgmisel istungil heaks kiidab, hakatakse hüvitist arvestama tagasiulatuvalt alates 2. novembrist 2017. Volikogu esimees Mihhail Kõlvart teenib tasu sama palju kui näiteks president Kersti Kaljulaid – 5288,40 eurot kuus

Volikogu avakoosolek tõi sõnasõja 

Möödunud neljapäeval esmakordselt kogunenud Tallinna linnavolikogu 9. koosseis valis volikogu esimeheks keskerakondlase Mihhail Kõlvarti (41 häält 79-st). Volikogu esimeheks kandideerinud sotsiaaldemokraat Helve Särgava sai 33 häält. Hääletamisest võttis osa 75 linnavolinikku 79-st, üks hääletussedel oli kehtetu.

Volikogu esimeseks aseesimeheks valiti 43 poolthäälega keskerakondlane Toivo Tootsen. Teise aseesimehe kandidaadiks esitas Kristen Michal Reformierakonna fraktsiooni nimel ning EKRE ja SDE toetusel reformierakondlase Ülle Rajasalu. IRLi fraktsioon pakkus kandidaadiks Mart Luige. Salajasest hääletusest võttis osa 70 linnavolinikku. Ülle Rajasalu sai 25 häält, Mart Luik 43 häält. Üks valimissedel oli kehtetu ja üks rikutud.

Mart Luige esitamine volikogu aseesimeheks tõi kaasa suure sõnasõja. 

Loe lisaks: 

IRLi vangerdus käivitas sõnasõja Reformierakonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles