Fotod ja video: linnavolikogu valis esimeheks Mihhail Kõlvarti, aseesimehe valimine tekitas segaduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavolikogu uus koosseis kogunes neljapäeval esimesele istungile, kus volikogu esimeheks valiti Keskerakonna liige Mihhail Kõlvart. Istungil tekkis aga segadus aseesimeheks valitud Tootseni kandidatuuri ümber.

Volikogu esimese aseesimehe kandidaadiks esitas Taavi Aas Keskerakonna fraktsiooni poolt Toivo Tootseni, kes pidas ka volikogu eelmises koosseisus seda ametit. Kohe tekkis aga probleem, sest Reformierakonna fraktsiooni liige Arto Aas luges volikogu töökorrast välja, et volikogu fraktsiooni nimel võib aseesimehe kandidaadi esitada vaid fraktsiooni esimees, kelleks on Kõlvart, aga mitte Tootseni kandidatuuri esitanud Taavi Aas.

Opositsioon palus Kõlvartil Aasa ettepanek uuesti ette lugeda ning seal olidki sõnad «Keskerakonna fraktsiooni nimel». Pärast pooletunnist diskussiooni ning nõupidamist juristiga teatas Kõlvart, et Keskfraktsioon oli andnud Taavi Aasale suulise volituse fraktsiooni nimel kõneleda.

Tund aega kestnud salajase hääletuse protseduuri tulemusel valitigi Tootsen aseesimeheks.
 


Volikogu esimeheks sai seni abilinnapea kohustusi täitnud Mihhail Kõlvart. «Soovin Tallinna linnavolikogu inimestele lähemale tuua ning muuta siinne töö linnakodanikele selgemaks ja tallinlasi volikogu töösse enam kaasata,» sõnas Kõlvart uues ametis seatud eesmärkidest rääkides. Samuti soovib ta linnajuhtimisse senisest rohkem kaasata mittetulundusühinguid.

Keskerakonna fraktsiooni juht rõhutas ka, et vaatamata Keskerakonna enamusele linnavolikogus soovitakse volikogus opositsioonierakondadega enam koostööd teha ning seda tõhustada. «Meie soov on opositsiooni seadusandluse protsessi rohkem kaasata, sest konstruktiivne kriitika on linnakodanike heaks töötamisel abiks,» ütles Kõlvart.
 

SDE fraktsiooni esimees Rainer Vakra esitas sotside poolt esimehe kandidaadiks Helve Särgava.

Vastavalt reglemendile on esimehe valimine salajane, ehk see toimub traditsioonilisel viisil valimissedelite kasti laskmise teel.

Mihhail Kõlvarti poolt hääletas 41 linnavolinikku, Helve Särgava sai 33 häält. Hääletamisest võttis osa 75 linnavolinikku 79-st, üks hääletussedel oli kehtetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles