TÄISMAHUS: Loe, milles Keskerakond ja Rohelised kokku leppisid (9)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond ja rohelised sõlmisid Tallinna botaanikaaias koalitsioonileppe. Allkirjad andsid Keskerakonna linnapeakandidaat Taavi Aas ja roheliste esimees Zuzu Izmailova.
Keskerakond ja rohelised sõlmisid Tallinna botaanikaaias koalitsioonileppe. Allkirjad andsid Keskerakonna linnapeakandidaat Taavi Aas ja roheliste esimees Zuzu Izmailova. Foto: Tairo Lutter

Keskerakond ja Erakond Eestimaa Rohelised allkirjastasid täna Tallinna Botaanikaaias koalitsioonilepingu Tallinna juhtimiseks aastatel 2017-2021. 

Tallinna tegevlinnapea ja Keskerakonna linnapeakandidaat Taavi Aasa sõnul jäi neile silma roheliste konstruktiivsus debattidel ja sellenädalastel kohtumistel leitud suur ühisosa. «Meile mõlemale on oluline inimkeskset linnaruumi väärtustav lähenemine ja sotsiaalse mõõtme väärtustamine,» ütles Aas.

«Loodame roheliste toel veelgi tugevdada keskkonnaalast mõtlemist Tallinna juhtimisel ja sel viisil liikuda edasi nii, et ühel päeval saaks Tallinn Euroopa Roheliseks Pealinnaks.» Aasa sõnul on tähtis ka see, et rohelised mõistavad Keskerakonna sotsiaalseid eesmärke ja tähtsustavad tasuta ühistranspordi arendamist senistel põhimõtetel.

Erakonna Eestimaa Rohelistele hakkab linnavalitsuses kuuluma üks abilinnapea koht ja tema vastutusvaldkonda kuuluvad keskkonnaküsimused. Erakonna esinaise Züleyxa Izmailova sõnul oli nende jaoks läbirääkimistel oluline, et koalitsioonilepingusse sai kirjutatud eesmärk liikuda pestitsiidide keelustamise poole Tallinna linna umbrohutõrjel. «Keerulisim küsimus, millele ka läbirääkimistel enim aega kulutasime, puudutas Reidi teed. Siin otsime me ühiselt võimalusi teha seda nii loodussäästvalt kui võimalik ja säästa tee rajamisel maksimaalselt puid,» sõnas Izmailova.

Samuti jõudsid partnerid ühisele meelele, et tuleb leida võimalusi mahetoidu juurutamiseks Tallinna lasteaedades.

Loe koalitsioonilepet täismahus SIIT.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles