Roheliste abilinnapeakandidaat on Züleyxa Izmailova

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas ja Erakonna Eestimaa Rohelised esimees Züleyxa Izmailova kirjutasid täna botaanikaaias alla koalitsioonilepingule, millega rohelised saavad Tallinna linnavalitsuses ühe abilinnapeakoha, mille Izmailova kui erakonna juht lubas võtta endale.

«Meil on ühised eesmärgid. Me mõlemad tahame, et Tallinn oleks hooliv linn, aga me tahame ka, et Tallinn oleks roheline linn ja tahame liikuda Rohelise Pealinna tiitli suunas,» ütles Aas.

Aasa sõnul polnud kummalgi lepingupoolel ühtegi väga rasket lepingupunkti, mille üle peaks vaidlema. Reidi tee küsimuse arutasime läbi ja leidsime, et meil on võimalik koos edasi minna,» lausus Aas.

Izmailova sõnul oli Keskerakonna pakkumine üsna ootamatu, kuid erakond on selle eest tänulik. «Me kavatseme seda maksimaalselt nii roheliste kui ka tallinlaste heaks ära kasutada,» ütles Izmailova.

«Mul on väga hea meel, et koalitsioonilepingusse sai kirja mitu meie jaoks olulist punkti. Pestitsiidide kasutamise lõpetamine Tallinna piires, mahetoit lasteaedadesse ja koolidesse, köögiviljaaedade rajamine lasteaedade ja koolide juurde. Reidi tee punkti arutasime kõige pikemalt ja on väga positiivne, et Keskerakond ei ole selles küsimuses väga raudsel seisukohal ja pigem jagab arvamust, et see olukord tuleb lahendada võimalikult looduskeskselt ja säilitada vanu puid maksimaalselt palju,» rääkis Izmailova.

Aas lisas, et roheliste teemaks jääb ka see, mis puudutab elanike kaasamist.

Loe koalitsioonilepet täismahus SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles