Linn peab Liiva kalmistu prügimäe kahe aastaga likvideerima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikast Liiva kalmistul.
Prügikast Liiva kalmistul. Foto: Mihkel Maripuu

Keskkonnainspektsioon jättis rahuldamata Tallinna keskkonnaameti vaide, millega linn palus tühistada kohustus koristada Liiva kalmistu prügihunnik ülejärgmise aasta kevadeks.


Keskkonnainspektsioon tegi tänavu märtsis Tallinnale ettekirjutuse, millega kohustas juba aastaid Liiva kalmistul laiutanud ebaseadusliku prügimäe kahe aastaga korda tegema, vahendas ERR-i uudisteportaal.

Linna keskkonnaameti juht Otto Popel ütles toona, et kalmistule on prügi tassitud juba nõukogude ajast, kuid varem kuulus see maa riigile ning kuna linn sai maa omanikuks alles eelmisel aastal, peaks Popeli hinnangul prügila koristamisse panustama ka riik.

Keskkonnaministeerium rõhutas aga, et kuna tegu on ebaseadusliku prügilaga, siis ei näe riik võimalust rahastamises osalemiseks.

Aprilli teises pooles esitas Tallinna linnavalitsus inspektsioonile ettekirjutusega seoses vaide, mis jäeti aga rahuldamata, mis tähendab et linnale tehtud ettekirjutus on endiselt jõus ning ülejärgmise aasta 18. märtsiks peab prügi olema koristatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles