Politseiniku kuuli läbi hukkus Kristo Käärmanni vend Jaanus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapetud mehe sotsiaalmeedia konto.
Tapetud mehe sotsiaalmeedia konto. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Vabaduse väljakul nugadega vehkinud ja surnuks tulistatud 33-aastane mees oli Eesti üheks rikkamaks ärimeheks peetava, Transferwise'i kaasasutaja ja tegevjuhi Kristo Käärmanni vend Jaanus.

BNSi andmetel on politsei teavitanud Jaanuse lähedasi traagilisest sündmusest. 

Jaanuse sotsiaalmeedia viimastest postitustest võib välja lugeda, et mees nägi enda ümber vandenõusid. Näiteks kirjutas ta, et USA suudab jälgida iga meie liigutust, kasutades satelliite ja mikrolaineid, wifit ning valguse lainepikkust. 

Aprillis sattus mees uudistesse sellega, et korraldas Toompeal riigikogu hoone ees häppeningi: võttis end riidest lahti ja lasi fotografeerida. Rohkem tal kokkupuuteid politseiga olnud ei ole.

Oktoobrist alates on ta sotsiaalmeediasse postitanud eesti- ja ingliskeelseid krüptilisi sõnumeid. Ööl vastu tänast kirjutas ta oma Facebooki seinale: «Me and my family dead. Please make it count.» (Mina ja mu perekond oleme surnud. Tehke, et see loeks midagi – toim).

Jaanus Käärmann lõpetas 2009. aastal Tartu Ülikoolis bakalaureuseõppe informaatika erialal. Edasi läks ta õppima Inglismaale Yorki ülikooli, kus ta omandas kahe aastaga magistrikraadi. Käärmann töötas aastaid erinevates ettevõtetes tarkvaraarendaja, konsultandi ja analüütikuna.

Põhja ringkonnaprokuratuuri hinnangul on põhjust arvata, et täna Tallinna kesklinnas ebaadekvaatselt käitunud ja politsei kuuli läbi hukkunud mehe käitumise põhjustas tema ebastabiilne vaimne seisnud. Prokuratuur avaldas hukkunud mehe lähedastele kaastunnet.

Täna kella 11.10 ajal sai häirekeskus teate, et Tallinnas Harju tänaval kõnnib mees, kellel on käes kaks nuga. Sündmusele reageerinud politseinike korraldustele mees ei allunud. Politseinik kasutas mehe peatamiseks teenistusrelva ning sooritas esmalt hoiatuslasud ja seejärel lasu mehe pihta. Mees sai raskelt vigastada ja viidi haiglasse, kus ta kella 12 ajal suri.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles