Fotod ja videod: politsei lasi Vabaduse väljakul noaga vehkinud mehe maha (26)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Kell 11.04 teatati vanalinnas paljajalu kõndivast nugadega mehest
  • Tegemist oli 1984. aastal sündinud Eesti kodanikuga
  • Politsei lasi kolm hoiatuslasku ja ühe lasu ründaja rindkeresse
  • Mees suri Põhja-Eesti regionaalhaiglas kell 12

Tallinnas Vabaduse väljakul tulistas politsei täna ennelõunal teenistusrelvast kahe noaga vehkinud paljajalu liikunud meest. 1984. aastal sündinud mees sai raskelt viga ja ta viidi haiglasse, kus ta kella 12 ajal suri.

Sündmuskohal olnud pealtnägija ütles Postimehele esialgu, et inimene lamab maas ja teda tulistati. Sündmuskohal oli näha maas vedelevat nuga.

Postimehe lugeja video: politsei tulistab nende suunas jooksnud meest

Postimehe lugeja jäädvustatud videost on näha, et politsei tegi kokku neli lasku, neist kolm õhku, viimane tabas politseiniku suunas jooksnud meest. Seejärel kukkus tulistatav maha.

Politsei pressiesindaja Marie Aava ütles, et kell 11.10 tuli häirekeskusele teade, et mööda Harju tänavat liigub mees, kellel on käes kaks nuga.

«Inimesed olid väga hirmunud ja helistasid häirekeskusesse,» lausus Aava. Politseinikud reageerisid väljakutsele ja läksid sündmuskohale. Korrakaitsjad palusid mehel noad käest visata ja peatuda. Mees ei allunud korraldustele. «Pärast korduvate korralduste andmist oli korrakaitsja sunnitud tegema hoiatuslasud õhku. Selle peale mees endiselt ei allunud korraldustele, vaid lähenes politseinikele, noad käes. Politsei kasutas teenistusrelva mehe peatamiseks,» lisas Aava.

Mees sai viga ja ta toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Postimehe andmetel on maha lastud mees 1984. aastal sündinud Eesti kodanik.

Tunnistajate sõnul liikus paljasjalgne mees kõigepealt Harju tänavalt Raekoja platsile, hoides paremas käes umbes 20 sentimeetri pikkust köögi- ning vasakus käes pisemat, oranži käepidemega ehitusnuga. Ümber kaela oli mitmeid kordi mässitud matkanööri meenutav pael ning otsa ette kirjutatud «LOLL».

Pärast Raekoja platsil ringi kõndimist suundus mees tagasi Harju tänavale, kust liikus Vabaduse väljakule. Selleks ajaks oli kohale saabunud ka kutsutud politsei.

Vabaduse väljakul andsid politseinikud mehele korralduse panna noad maha. Kui mees seda ei teinud, tegi politseinik teenistusrelvaga Glock hoiatuslasud õhku ja seejärel tulistas meest.

Politsei tulistas Tallinnas Vabaduse väljakul noaga vehkinud meest.
Politsei tulistas Tallinnas Vabaduse väljakul noaga vehkinud meest. Foto: Liis Treimann

Politseilintidega piirati Jaani kiriku ja R-Kioski vaheline ala. Sündmuskohal oli 3–4 politseiautot. Kella 11.30 ajal sõitis sündmuskohalt minema kolm sisselülitatud sireenide ja vilkuritega kiirabiautot.

Tulistamine Tallinna kesklinnas.
Tulistamine Tallinna kesklinnas. Foto: Allan Triik
Kommentaarid (26)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles