Tallinna Botaanikaaed saab homsest uue direktori

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Botaanikaaed
Tallinna Botaanikaaed Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Homme alustab ​Tallinna Botaanikaaia uue direktorina tööd Urve Sinijärv, kes valiti ametisse viieks aastaks.

Sinijärv on lõpetanud Tallinna Kunstiülikooli arhitektuuri erialal, omandanud Eesti Põllumajandusülikoolis magistrikraadi maastikuarhitektuuri erialal ning doktorikraadi Eesti Kunstiakadeemias muinsuskaitse ja restaureerimise erialal. 

Urve Sinijärvel on pikaajaline töökogemus keskkonnaministeeriumis looduskaitse valdkonnas. Aastast 2016 töötab ta teadusprorektorina Eesti Kunstiakadeemias. Tööalaselt on ta koostajana ja kaasautorina välja andnud teaduslikke publikatsioone maastikuarhitektuuri, parkide restaureerimise ning kultuuri- ja looduspärandi teemal.

Sinijärv valiti ametisse avaliku konkurssi korras kümne kandidaadi seast. Neist neli tunnistas teadusnõukogu kvalifikatsioonikomisjon direktori ametikohale vastavaks ning kutsuti vestlusvooru. Pärast vestlusi valis teadusnõukogu salajase hääletamise teel häälteenamusega botaanikaaia direktoriks Sinijärve.

Tallinna Botaanikaaed on Tallinna keskkonnaameti hallatav asutus, mida juhib direktor, kelle kinnitab kuni viieks aastaks Tallinna õigusaktidega kehtestatud korras ametisse ja vabastab ametist linnavalitsus linnapea ettepanekul.

Senise Tallinna Botaanikaaia direktori Karmen Kähriga lõpetati töösuhe 21. juunil poolte kokkuleppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles