Nõmme saab detsembris uue rongipeatuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on viimane rongipeatus Tallinnas Liival, varsti saab rongile minna ka Valdeku peatusest.
Praegu on viimane rongipeatus Tallinnas Liival, varsti saab rongile minna ka Valdeku peatusest. Foto: Heiko Kruusi / Õhtuleht

Tallinna-Rapla raudteelõigule Männiku asumisse Edelaraudtee ehitatav Valdeku tänava rongipeatus plaanitakse rongigraafikusse lisada 10. detsembrist.

«Oleme selle peatuse alates 10. detsembrist kehtima hakkavasse liiklusgraafikusse planeerinud, kuid hetkel ei ole veel teada, kas selleks ajaks on perrooni kasutusluba olemas,» ütles Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg BNSile.

Edelaraudtee ehitatav rongipeatus valmib plaanide kohaselt novembris. Algselt prognoositi tööde maksumuseks 120 000 eurot, kuid Edelaraudtee Infrastruktuuri ASi juhataja Rain Kaarjase sõnul võib eeldada, et ehitustööde maksumus on kasvanud. Töid rahastab Edelaraudtee täielikult omavahenditest.

Valdeku platvormi projekteerimine algas eelmise aasta märtsis. Valdeku peatuspunkti ooteplatvormi pikkus saab olema 150 meetrit.

Praegu on edelasuunal ehk liinil Tallinn-Rapla peatused linna territooriumil Balti jaam, Tallinn-Väike ja Liiva. Järgmine peatus on Saku vallas asuv Männiku jaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles