Linnavalitsus võttis vastu Sultsi tehissaarte planeeringu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks varinat Märt Sultsi tehisaaartest või kultuurilaidudest, mille suurim ja tähtsaim osa on kasiinosaar. Selle kõrvale jäävad moodsa kontserdisaaliga kultuurisaar ning mõnusaks ajaveetmiseks mõeldud peresaar.
Üks varinat Märt Sultsi tehisaaartest või kultuurilaidudest, mille suurim ja tähtsaim osa on kasiinosaar. Selle kõrvale jäävad moodsa kontserdisaaliga kultuurisaar ning mõnusaks ajaveetmiseks mõeldud peresaar. Foto: OÜ Ars Projekt

Linnavalitsus võttis 18. oktoobril vastu Paljassaare tehissaarte detailplaneeringu, planeeringumenetluse järgmine etapp on avalik väljapanek.

Paljassaare tehissaare detailplaneeringuga saab tutvuda 21. novembrist kuni 19. detsembrini Põhja-Tallinna Valitsuse infosaalis (Niine tn 2) ja Tallinna Linnavalitsuse teenindussaalis (Vabaduse väljak 7).

Põhja-Tallinnas asuva 27,98 ha suuruse maa-ala kohta koostatud Paljassaare tehissaare detailplaneering võeti vastu linnavalitsuse korraldusega 18. oktoobril.

Detailplaneering annab võimaluse rajada Paljassaare sadama akvatooriumi ja Tallinna lahe alale kolm omavahel ühendatud tehissaart, kuhu on kavandatud üks kuni üheksakorruseline maa-aluse korrusega ärihoone, üks kuni neljakorruseline maa-aluse korrusega ärihoone ja üks ühekorruseline ärihoone. Lisaks on kavandatud ka jahisadam ning rannapark koos kõrghaljastuse ja rannaga ning linnusaar.

Tehisaarte projekti idee algataja oli aastate eest tollane Kopli kunstigümnaasiumi direktor ja linnavolinik Märt Sults. Sultsi plaan oli koondada kou Tallinna hasartmänguäri tehissaartele, sealt saadavast tulust aga rahastada Tallinna haridussüsteemi.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt. Detailplaneeringuga on võimalik tutvuda ka elektroonselt Tallinna planeeringute registris https://tpr.tallinn.ee/, detailplaneeringu number on DP032210.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles