Tallinna võimuliidu sünd takerdus Kõlvarti soovi taha (11)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

ERR-ile teadaolevalt jäi Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide koalitsioon Tallinnas sündimata vaidluste tõttu volikogu esimehe tooli pärast, mida sotsid endale nõudsid, aga mida Keskerakond tahab anda seekordsete valimiste suurima häältesaagi korjanud Mihhail Kõlvartile.

Sotsiaaldemokraadid soovisid üsna resoluutselt endale Tallinna volikogu esimehe kohta ja konkreetselt pidi selle saama endine kohtunik Helve Särgava. Keskerakond oli aga nõus sotsiaaldemokraatidele loovutama pealinnas volikogu aseesimehe koha, kaks abilinnapea kohta ning ka kaks linnaosa vanema kohta, vahendab ERRi uudisteportaal

ERR-i uudisteportaalile teadaolevalt soovib Keskerakond tuua volikogu esimehe kohale Mihhail Kõlvarti, kes kogus seekordsetel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel Tallinnas Lasnamäel 24 668 valija toetuse. Samas polnud ka Keskerakonnas üksmeelt sotsiaaldemokraatide koalitsioonist väljajäämise kohta, kuid peale jäid ainuvalitsemise toetajad.

2013. aastal valitud Tallinna volikogus oli esimeheks Kalev Kallo. 

Keskerakonna Tallinna nõukogu otsustas eile õhtul, et ei kutsu Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) pealinnas võimuliitu.

Keskerakonna Tallinna piirkondade nõukogu leidis, et Tallinna elanikud on andnud selge toetuse Keskerakonnale Tallinna linna juhtimiseks. Koalitsiooni moodustamiseks ei nähta vajalikku erakonnasisest konsensust Keskerakonnas ega Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas.

Keskerakonna linnapeakandidaat Taavi Aas sõnas pressiteate vahendusel, et valijatelt saadud 40 mandaati 79st näitab, et pealinna elanikud soovivad Tallinna jätkuvat ja stabiilset arengut.

Sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna liider Rainer Vakra märkis, et Keskerakonna otsus sotsiaaldemokraate Tallinna võimuliitu mitte kaasata näitab seda, et Keskerakond ei ole pealinnas muutusteks valmis. 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles