«Pealtnägija»: Tallinna linna rendilepingute jant sai jätku vanalinna tornides

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munkadetagune torn
Munkadetagune torn Foto: Silja Kaigu

Kuigi uus rentnik on Tallinna vanalinna kahe müüritorni rentimiseks lepingu sõlminud, keeldub eelmine rendilevõtja ka veel pool aastat hiljem sealt välja kolimast, teatab ETV saade «Pealtnägija» Facebookis.

Viimased kaheksa aastat Müürivahe tänaval Hellemanni ja Munkadetagust torni pidanud MTÜ Kultuurikokteil ei taha sealt lahkuda ja on uksele palganud turvamehe, mistõttu ei pääse torni isegi mitte linnaametnikud. 

MTÜ Kultuurikokteil esindaja Lea Adrikorn ütles, et keegi linnavõimu esindaja on öelnud, et nimetatud tornid soovitakse muuta avatuks võimalikult paljudele inimestele ehk teha seda, mida MTÜ on ise püüdnud kõik need aastad teha.

Jantlik lugu on mõtteline jätk Tallinna linna rendilepingute teemale, mida «Pealtnägija» kajastas oma saates kuu tagasi. Toona räägiti ärimeestest ja nende pikkadest lepingutest, millele linna hammas peale ei hakka, siis tänases saates saab näha, kuidas linn samasuguste lepingutega kunstiinimesi ja mittetulundusühinguid suudab valusalt pigistada küll. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles