Linn pikendas Reidi tee ehituse hanget kuu aja võrra

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reidi tee skeem.
Reidi tee skeem. Foto: Kommunaalamet

Reidi tee hankemenetlust on pikendatud umbes 30 päeva võrra, tulles vastu potentsiaalsete hankel osalejate soovidele.

«See pole esimene kord, kus me hankemenetlust pikendame, sama lugu oli näiteks Haabersti ristmikuga. Tookord palusid ehitajad ehitamisaega vaadates pikendust. Tulime ehitajatele vastu ja selle tõttu pikenes ka hankemenetlus,» rääkis abilinnapea Kalle Klandorf linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Reidi teega on põhimõtteliselt sama lugu. Need, kes soovivad selle ehitamise hankel osaleda, on esitanud meile kaks ettepanekut. Üks asi on vee erikasutusloa tingimustes, mis keelavad Tallinna lahes tööde tegemise ajavahemikus 1. aprillist kuni 30. juunini. Sellepärast paluti muuta lepingu tingimustes kaldakindlustuse rajamise vahetähtaega ja pikendada seda 350 päevani lepingu sõlmimisest, » selgitas Klandorf.

Teine ettepanek, mis esitati, puudutas Klandorfi sõnul ehitusobjektide juhtidele esitatavaid kvalifikatsiooninõudeid. «Meie tähelepanu juhiti sellele, et veevarustuse ja kanalisatsiooni objektijuht, ehk objektijuht number kaks peaks omama kaheksandat kvalifikatsioonitaset.

Meie partnerid, kes soovivad hankest osa võtta, ütlevad, et see on tippjuhi tase ning jääb arusaamatuks, miks peab objektijuht vastama tippjuhi tasemele,» lisas ta.

Selle tõttu lükkusid asjad edasi ning Reidi tee ehitushanke tähtaeg on 20. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles