Arvo Sarapuu: Mustamäe ja Lasnamäe turud valmivad õigel ajal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja Mustamäe turg pärast lõplikku valmimist.
Selline näeb välja Mustamäe turg pärast lõplikku valmimist. Foto: Raepress

Täna Tallinna turgudega tutvumas käinud uus abilinnapea Arvo Sarapuu kinnitas, et Mustamäe turg Kännu Kuke kvartalis avatakse 14. mail ning Lasnamäe turg Punasel tänaval 21. mail.

Sarapuu mainis, et Mustamäe turu ehitusel käivad ehitustööd täie hooga ning endise ehitajana on ta kindel, et 14. mail kell 10 hommikul saab turu avada küll. Tõsi, esialgu hakatakse kauplema vaid välilettidel ja katusealustes, kinniste paviljonide ehitamine võtab veel veidi aega. Nõmme eeskujul hakkab Mustamäe turul tööle ka purskkaev.

Lasnamäe turu kohta ütles abilinnapea, et ka seal on tööd graafikus, kuid päris turumiljöö loomiseks läheb palju rohkem aega kui Mustamäel. Üks põhjus seisneb ka selles, et turu ümbrus on lage, kus vingub tuul. Samuti jääb koht natuke nurga taha ja ei ole kõige atraktiivsem. Mustamäe turg on abilinnapea väitel Lasnamäe omast veidi paremini kavandatud.

Kõigile Tallinna turgudele tõi Sarapuu eeskujuks Nõmme.

«Esimese asjana küsisin täna Nõmme turul, et kuidas on pärast uuenemist klientuur muutunud,» ütles abilinnapea. «Sain vastuseks, et kui vanal turul käisid põhiliselt vanemad inimesed, siis nüüd on tulnud täiesti uus klientuur – palju noori ning keskmisest jõukamaid inimesi. Mainiti isegi Sandor Liivet.»

Nõmme turu eelisena nimetas Sarapuu kogenud müüjaid, kes annavad turule mõnusa miljöö. Küsimus on selles, kuidas samasuguseid kauplejaid leida ka Mustamäe ja Lasnamäe turule. Kindlasti tuleb uutele turgudele reklaami teha, et väiketootjad, kellel kauplemiskohti nagunii napib, need uued müügipaigad avastaksid.

Võrreldes keskturuga kiitis abilinnapea Nõmme turgu ka selles, et seal on tugev kontroll kauplejate üle ning igal pool valitseb puhtus. Konjuktuuriinstituudi andmetele põhinevalt võib aga väita, et enamik hindu on Nõmmel madalamad kui keskturul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles