Tallinn tahab lõpetada Sõõrumaaga sõlmitud koolide halduslepingu (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savisaare ja Sõõrumaa fraktsioonileppe sõlmimine
Savisaare ja Sõõrumaa fraktsioonileppe sõlmimine Foto: Toni Läänsalu

Tallinna linnavalitsus kavatseb ennetähtaegselt lõpetada erafirmadega, sealhulgas Urmas Sõõrumaa omaga sõlmitud lepingud erakoolide haldamiseks ja remontimiseks.

Firmadele makstava hüvitise summa selgub ilmselt kohtus, vahendas Rus.Postimees portaali rus.err.ee ja «Aktuaalset kaamerat».

Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas ütles, et arvestuste kohaselt on linnale kasulik maksta erafirmadele vastavalt kümne Tallinna kooli haldamise lepingule leppetrahvi ning võtta õppeasutused linna bilanssi, sealjuures on kavas lepe tühistada lähiajal.

Kaks erafirmat, millest üks kuulub ettevõtja Urmas Sõõrumaale, on sõlminud 30 aastaks lepingud kümne Tallinna kooli teenindamiseks. Ja ehkki üheksa aastaga on Sõõrumaa lepinguga teeninud 15 miljonit eurot, ütleb ettevõtja ise, et on nõus loobuma leppest soliidse kompensatsiooni eest.

Teises firmas, mis samuti teenindab viit kooli, ei ole linna kavatsusest leping lõpetada veel midagi kuuldud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles