Politsei palub abi röövimistes kahtlustatava noormehe ohvrite leidmisel

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlustatav noormees.
Kahtlustatav noormees. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei pidas kinni noormehe, keda kahtlustatakse Tallinnas toime pandud röövimistes ja vargustes. Ohvritena eelistas ta kooliealisi lapsi. Hetkel kahtlustatakse noormeest üheksas kuriteoepisoodis, kuid politseinikel on alust arvata, et kannatanuid on rohkem. 

19-aastast varem kriminaalkorras karistatud noormeest kahtlustatakse üheksas kuriteoepisoodis, sealhulgas kolmes röövimises ja kuues varguses. Hetkel teadaolevad juhtumid toimusid selle aasta juulist oktoobrini. Mehele esitatud kahtlustuse kohaselt pani ta augusti lõpus toime mitu röövi ja avalikku vargust Nõmme, Õismäe ja Mustamäe piirkonnas. Ta valis ohvriteks kooliealisi lapsi, kellest noorim oli 9-aastane, ning varastas või röövis neilt mobiiltelefoni. Ühel juhul kasutas noormees röövi toimepanemiseks nuga.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhtivuurija Hisko Varese sõnul sõitis noormees paljudes kuriteoepisoodides jalgrattaga lapse juurde ja küsis lapselt telefoni helistamiseks. Saades mobiiltelefoni, jooksis noormees sellega minema või lahkus kannatanu tähelepanu hajutades.

«Me arvame, et kõik lapsed ei ole julgenud vanematele juhtunust rääkida, kartuses saada osa vanemate pahameelest. Sel põhjusel palume kõigil lapsevanematel, kelle lastelt on nimetatud piirkondades mobiiltelefonid kadunud või varastatud, anda sellest politseile teada. Kui mõni laps teab, et tema sõbralt varastati mobiiltelefon, palume samuti politsei poole pöörduda,» rõhutas Vares.

Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja kohtu loal viibib noormees eelmisest nädalast vahi all.

Politsei palub kõigil, kes tunnevad pildil kujutatud noormehe ära või kel on infot tema võimalike kuritegude kohta, anda sellest teada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo telefoninumbril 5690 4272.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles