Tallinna valimistulemused kinnitatakse homme

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjaks jäetud sedelid.
Tühjaks jäetud sedelid. Foto: Liis Treimann

Tallinna valimiskomisjon on kogu tänase päeva lugenud üle eile jaoskondades antud hääli, valimistulemuste kinnitamist pealinnas on oodata homseks.

Kehtetuid sedeleid oli kella 18 paiku ERRi raadiouudiste teatel ligi 1500, komisjoni esimees Toomas Sepp täpsustas «Aktuaalsele Kaamerale», et see moodustab kõigist sedelitest umbes ühe protsendi, mis pole rahvusvaheliste standardite kohaselt kuigi kõrge protsent.

Suuremas osas kehtetutes sedelites oli hääletatud teise ringkonna kandidaadi poolt, samuti oli ebaselgelt kirjutatud ja soditud numbreid või oli numbri asemel kirjutatud hoopis mingi muu tekst.

Sepa sõnul läheb sedelite ülelugemine tavapärasest aeglasemas tempos, sest kõik piiripealsed sedelid vaadatakse koos komisjoniga üle, proovides tõlgendada mitmetimõeldavaid arve või halba käekirja.

Nelja linnaosa sedelid – Lasnamäe, Pirita, Mustamäe ja Põhja-Tallinn – loetakse ära täna ja ülejäänud nelja omad jäävad homseks.

Vaata kõiki valimistulemusi Postimehe valimiste erilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles