Galerii: Lasnamäe häälte ülelugemisel leiti kehtetuid sedeleid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul alustati Tallinna linnavalitsuses häälte ülelugemisega, kuid asjaosalised ei usu, et sellest valimistulemused oluliselt muutuksid.

Täna hommikul hakkas kõigis valimiskomisjonides häälte ülelugemine. Kui enamik komisjone lõpetab häältelugemise täna, siis Tallinna linn on öelnud, et nemad loevad hääli kella 18-ni ja vajadusel jätkavad homme hommikul.

Tallinna linnavalitsuse neljandal korrusel loeti parasjagu üle Lasnamäel antud hääli. Järgemööda võetakse täna veel ette ka Pirital, Kesklinnas ja Nõmmel antud hääled.

«Kehtetuid sedeleid ikka tuleb. Enamasti on numbrid mitu korda üle kirjutatud nii, et ei saa aru, mis seal alguses oli,» rääkis Sepp lisades, et kõik taolised sedelid on kehtetud.

Sepp näitas, et ühest jaoskonnast leiti kaheksa kehtetut sedelit. «See otsus, et mis on kehtetu, tuleb arutelu tulemusena,» ütles Sepp

Valimiskomisjoni liige Kersti Kalvet Sepp rääkis, et kuigi Keskerakonna 40 volikogu kohta tuli kokku napilt, ei usu ta, et ülelugemisel midagi muutuks. 

Teise korruse arvutiklassis loeti samal ajal Mustamäe, Põhja-Tallinna, Kristiine ja Haabersti valijate antud hääli. Nemad loodavad täna õhtuks tööga valmis saada.

Õhkkond kabinetis oli töine ning peamine arutelu käis sedelite kehtetuse ja kehtivuse üle. Otsus sündis valimiskomisjoni liikmete ühise otsusena.

Kehtetute sedelite täpne arv selgub pärast teistkordset ülelugemist. Esmaspäeva öö seisuga oli kehtetuid sedeleid 3867.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles