Tallinn otsib Raekoja platsile jõulupuud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Raekoja platsi jõulukuusk.
Mullune Raekoja platsi jõulukuusk. Foto: Kesklinna valitsus

Tallinna Kesklinna valitsus tegeleb juba paar nädalat Raekoja platsile sobiva jõulukuuse otsimisega.

«Kõik maa- ja metsaomanikud, kelle valdustes kasvab uhkeid käharaid kuusepuid, on oodatud oma pakkumist tegema,» ütles Kesklinna vanem Taavi Pukk.

Raekoja platsi jõulupuuks võib traditsioonilise kuuse kõrval sobida ka nulg. Valiku tegemisel arvestatakse puu välimust, hinda ja kaugust Tallinnast. Pakutav puu peab olema vähemalt 15–20 meetrit kõrge, kahar ja ühtlaselt tihe, kasvama lagedal hästi juurdepääsetavas kohas ning mitte kaugemal kui 150 kilomeetrit Tallinnast.

Puu lähedal ei tohi olla elektriliine, mis võivad takistada kraana tööd puu langetamisel ja pealelaadimisel. Jõulupuud võivad pakkuda maaomanikud või peab pakkujal olema maaomaniku kirjalik luba.

Kesklinna valitsus ootab pakkumisi kuni 20. oktoobrini koos fotoga puust, asukoha kirjelduse, puu kõrguse, omaniku kontaktandmete ja hinnasooviga.

Jõulupuu püstitatakse Raekoja platsile 9. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles