Politsei video: põgenev juht püüab politseiautot teelt välja suruda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede öösel vastu laupäeva Harjumaal Loo alevikus politsei eest pagenud 30-aastane juht püüdis tagaajamise käigus teda jälitanud politseiautot teel välja suruda.

«Politsei eest ära sõitmine on väga ohtlik, selline käitumine liikluses seab ohtu ümberkaudsed inimesed, juhi ja ka politseinikud,» ütles politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe.

Ta lisas, et politsei korraldustele tuleb alluda ja kui peatamismärguandele juht ei reageeri, siis politsei kasutab teisi meetmeid sundpeatamiseks.

Kui Loo kandis peatumismärguandeid eiranud juhti püüti peatada talle politseiautoga ette sõites, siis tegi juht järsu manöövri ning sõitis külje pealt sisse politseisõidukile. Sõiduk tegi nö pirueti ja peatus tee ääres.

Loe ka: «Fotod ja video: politsei lasi põgeneda üritanud Audil rehvi puruks»

Tagaajamine kestis u paarkümmend minutit ning juhi peatamiseks tuli politseil korduvalt kasutada tulirelva. Esmalt tehti kaks hoiatuslasku, seejärel lasti läbi üks rehvidest. Pärast seda sõiduki kiirus vähenes ning politsei sundis juhi peatuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles