Linnahalli hakatakse sel nädalal pesema (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinamaalingud Linnahalli seintel.
Seinamaalingud Linnahalli seintel. Foto: Liis Treimann

Muinsuskaitseameti, Tallinna linna ja linnahalli ning puhastusfirma esindajad teevad täismaalitud linnahalli seina väikesel pinnal kolmapäeval proovipuhastuse, ja kui see sobib, tehakse kogu sein võimalikult kiiresti puhtaks.

«Praeguseks leppisime kokku, et kolmapäeval kell 16 vaadatakse esmalt linnahalli sein üle, toimub arutelu ja proovipuhastus, kus me saame loodetavasti selgeks puhastusmeetodi ning seejärel asutakse võimalikult kiiresti seina puhastama,» ütles muinsuskaitseameti pressiesindaja Madle Lippus. Lippus lisas, et muinsuskaitseamet isegi ei kaalunud võimalust jätta maalingud linnahalli seinale alles.

Linnahalli seina maalingutega katmise organiseerinud aktivist Märt Sults on öelnud, et survepesuriga kulub seina puhastamiseks umbes kaks nädalat.

Riigikogu ja linnahalli nõukogu liige Sults organiseeris möödunud nädalal muinsuskaitsealuse linnahalli maalingutega katmise ja kava kohaselt oleks need seintele jäänud kuni Eesti Euroopa Liidu eesistumise lõpuni.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles