Põhjatallinlased maratonist: mis mõttes on meie tänavad blokitud? (7)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelgulinna elanik märkas, et piirkonda tekkisid «uued autoteed» ehk sõiduautod sõitsid selleks mitte ettenähtud kohtades.
Pelgulinna elanik märkas, et piirkonda tekkisid «uued autoteed» ehk sõiduautod sõitsid selleks mitte ettenähtud kohtades. Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Kümned Põhja-Tallinna elanikud võtavad sotsiaalmeedias raevukalt sõna nende linnaossa jõudnud SEB Tallinna maratoni kohta, mis nad kodukanti lõksu on jätnud.

«Kas keegi targem oskab öelda, kas homme on üldse võimalust autoga Pelgulinnast välja pääseda? Meie tänav jooksutrass, auto nii ehk naa kõrvaltänavale pargitud. Aga mure selles, et homme on vaja siiski Pelgu piiridest väljapoole minna autoga,» kirjutas üks mures Pelgulinna inimene.

Kalamaja grupis kirjutas elanik ja uuris, kuidas saaks täna hommikul kella 10 paiku ehk maratoni ajal Vana-Kalamaja tänavalt autoga Mustamäe poole sõita. Loodab, et keegi oskab aidata. «Mis mõttes on meie tänavad blokitud?» kõlasid küsimused.

Kalamaja grupis jagati koguni PDFi faili, et elanikud saaksid pühapäevaseks maratoniga seotud liikluskorralduseks valmistuda.

«Hr Põhja linnaosa vanem!

Kas te olete mõelnud Kalamaja elanike peale, kui andsite «dobroo» tänavate kinni panemiseks??? Jooksu korraldajate esindajad isegi ei oska juhendada, kuhu sõita.

See on täielik pläkk teie poolt. Sporti ikka tehakse selleks mõeldud kohas, mitte linnaosas, kus nii liiklusega kui ka parkimisega on ammu kõik p*****. Kena päeva!» kirjutas mees Kalamajast.

Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid vastas nii Kalamaja kui ka Pelgulinna gruppides inimestele ja ütles, et seda, kas korraldajad ja linn on teinud kõik, mis võimalik, et inimesi teavitada ja liiklust korraldada, tuleb analüüsida ja järgmistel aastatel teha paremini. «Kuid seisukohtadega stiilis «korraldagu oma jooksmised metsas või ümber laululava» mina ei nõustu. Sport, tervis, liikumine on märkimisväärselt olulisemad väärtused kui sujuv autosõit,» kirjutas poliitik.

Pelgulinna grupis kirjeldas elanik, et kui ta uuris, kuidas ta hommikul autoga tööle saab, selgus, et ei saagi, sest G4S teda läbi ei lubanud.

«Kahjuks info ikka puudulik. Eile sattusin jooksu ajal Kadriorus olema ja vaja kiiresti koju Pelgulinna. Mitte üheski peatuses polnud kirja, et mõttetu bussi või trammi oodata. Inimesed seisavad ja ootavad. Lõpuks jõudsin Viru keskuse alla, et seal ikka antakse ju märku, kui mõtet oodata ei ole. Rahvamassid ootavad, tablood näitavad tavalisi väljumisaegu. Jube loll olukord. Lõpuks lidusin jala koeraga koju, vahetasin higised riided ära ja järgmine kiirkõnd Pelgulinnast vanalinna tööle. Mida lähemale tööle, seda enam kuradeid ma teele saatsin,» kirjutas veel üks kohalik.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles