Fotod: Nõmmel avati kogukonnakeskus (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati aadressil Valdeku 13 asuv Nõmme Maja – rekonstrueeritud endises koolimajas asuvad nüüd Nõmme linnaosavalitsus ning teised Nõmme organisatsioonid ja teenusepakkujad.

«Nõmme Majja koondatakse paljud seni linnaosas laiali asuvad teenused. Eesmärk on teha linnaosa elaniku elu võimalikult mugavaks, kõik olulised asjad saavad edaspidi ühes kohas korda aetud,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Valdeku 13 koolihoonet kasutati viimati 2010. aasta suvel, pärast seda jäi maja tühjaks. Nõmme Majas hakkavad paiknema lisaks linnaosa valitsusele ka eri vanuserühmade vaba aja veetmise võimalused. Lisaks ametnike töökabinettidele on hoones aula ja spordisaal, ruumid huvitegevusteks jpm.»

Nõmme linnaosavanema Tiia-Liis Jürgensoni sõnul on linnaosa uue administratiivhoone – Nõmme Maja – valmimist kaua oodatud, sest seeläbi paranevad linnakodanike teenindamise võimalused. «Nõmme Majas on pinda umbes 3000 ruutmeetrit. Keldrikorrusel paiknevad söögisaaliga õppeköök, arhiiviruumid, laod ning spordisaal koos abiruumidega. Esimesel korrusel on vaba aja keskuse ja noortekeskuse ruumid ning juurdeehitises linnaosa infosaal. Teisel korrusel paiknevad linnaosa sotsiaalhoolekande osakond, halduskogu ruumid ning saal, kolmandal korrusel aga linnaosavalitsuse administratsioon ja linnamajanduse osakond,» tutvustas linnaosavanem.

1950ndatest aastatest pärit hoone soojustati, kuid samas säilitati fassaadi kaunistav ajastule omane rikkalik dekoorraamistik ja ornamentika. Uueks peasissepääsuks rajati hoone tagaküljele arhitektuuriliselt sobiv juurdeehitus. Rekonstrueeriti kütte- ja ventilatsioonisüsteemid, korrastati ja soojustati pööning ning kelder, vahetati aknad ja uksed.

Ehitustööd tegi Ramm Ehituse OÜ, ehitustööde omanikujärelevalvet tegi Taalri Varahalduse AS. Hoone sisustuse tarnis AS Standard. Investeeringu kogumaksumus ilma käibemaksuta on kolm miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles