Mupo korraldab järgmisel nädalal Tallinna ühissõidukites laustrahvimise (6)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna munitsipaalpolitsei

Tallinna munitsipaalpolitsei alustab järgmisel nädalal ühissõidukites piletite lauskontrollimise ja laustrahvimisega, esimene aktsioon toimub 24. augustil.

Selle aasta algul otsustas munitsipaalpolitsei hakata tegema trahvimise asemel rohkem selgitustööd, et harjutada inimesed leebema suhtumisega seadusi täitma. Nelja kuu vältel on piletikontroll ühistranspordis trahvimise asemel suunanud inimesi kas siis ühiskaarti valideerima või sõidukijuhilt piletit ostma. Statistika näitab, et inimesed ei ole sellest õppust võtnud.

«Ühistranspordis valitseb valideerimislaiskus ja hakkab tekkima karistamatuse tunne. Kahju, et heaga ei saa, aga oleme vähemalt katsetanud. Järelikult tuleb tagasi pöörduda sanktsioonide juurde,» ütles munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere.

«Esimene aktsioon toimub 24. augustil ja sellest anname siinkohal teada. Edaspidised aktsioonid hakkavad toimuma pisteliselt ning sellest ette ei teatata, seepärast soovitame kõigil, ebameeldivuste vältimiseks, oma kaart valideerida või lunastada pilet,» ütles Toompere.

Statistika näitab, et alates aprillist on ühistranspordis piletikontrollid suunanud reisijaid valideerima  3406 korral ja bussijuhilt piletit lunastama 2205 korral. Karistatud on nelja kuuga 392 reisijat. Tegelik rikkujate arv on kordades suurem,  kontrollida jõutakse siiski vaid teatud osa transpordist.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles