Kloorimürgitus spaas tõi kahtlustuse kuuele isikule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi eile õhtul Kalevi veekeskuse ees patsienti ootamas.  .
Kiirabi eile õhtul Kalevi veekeskuse ees patsienti ootamas. . Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

2008. aasta suvel 33 inimesele tervisekahjustuse toonud Kalevi veekeskuse kloorimürgituse juhtum tõi kahtlustuse kuuele isikule.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul on politsei kriminaalasja kohtueelse uurimisega lõpule jõudnud ning süüasja materjalid on jõudnud süüdistusakti koostamiseks prokuratuuri.

«Politsei esitas kahtlustuse kahele juriidilisele isikule ning neljale eraisikule - 52-aastasele Valterile, 70-aastasele Jaanile, 53-aastasele Hardile ja 56-aastasele Andrusele,» ütles Tuulik BNSile.

Tema sõnul said uurimisalused kahtlustuse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb ohtlike kemikaalide käitlemisnõuete rikkumist ning näeb juriidilise isiku puhul süüdimõistmisel ette rahalise karistuse, eraisikute puhul kuni üheaastase vangistuse.

Väidetavalt tuvastas uurimine, et juhtunu leidis aset ettevaatamatusest.

Kalevi veekeskuses sai 2008. aasta 1. juuli õhtul kloorireostuse tõttu mürgistuse 33 inimest, nende hulgas oli 18 last ning paljud kannatanud olid välismaalased. Näiteks oli abivajajate seas lisaks eestlastele ka Soome, Norra, Ameerika Ühendriikideja Ukraina alamaid.

Kiirabi viis Tallinna haiglatesse 27 inimest, ülejäänud pöördusid arstide poole ise. Enamik kannatanuid pääses juba samal õhtul kodusele ravile ning ülejäänud lubati haiglast välja järgmisel päeval.

Veekeskus teatas juhtunu järel, et spaa keldriruumis segunesid väävelhape ja naatriumhüpokloriit, mille tulemusel lendus kogumajas ning eriti veekeskuses tugev kloorihais.

Veekeskus avas külastajatele uksed kaks päeva pärast juhtunut.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles