Jufereva: Kui Metlev tahab katusele, siis esitagu taotlus! (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva esines linnaosavalitsuse katusel filmitud videoklipis, valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik liige Sergei Metlev tahab teha sedasama.
Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva esines linnaosavalitsuse katusel filmitud videoklipis, valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik liige Sergei Metlev tahab teha sedasama. Foto: Kuvatõmmis

Lasnamäe linnaosavalitsuse teatel eksitab valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik Sergei Metlev avalikkust väitega, et teda ei lasta linna asutuste katustele.

Hiljuti hakkas meedias levima video Lasnamäe linnaosavanema Maria Jufereva idee põhjal valminud laulust, mis oli filmitud Lasnamäe linnaosavalitsuse katusel.

Metlev esines selle peale avaldusega, et Jufereva kuritarvitab munitsipaalressurssi, «kasutades avalikkusele suletud katust valimiskampaaniaga seotud muusikavideo salvestamiseks».

«Keskerakondlane Maria Jufereva tantsib ja laulab ligi kaks kuud enne kohalikke valimisi Lasnamäe linnaosavalitsuse katusel. Linna ressursi kasutamine ametnike poolt valimiskampaanias on taunitav isegi siis, kui tegu on varjatud kampaaniaga ilma logo ja kandidaadi numbrita. Videot levitab linnaosavalitsus oma Youtube'i ja venekeelse Facebooki kanalis, kus idee autorina reklaamitakse linnaosavanemat,» väitis Metlev.

Eile teatas Metlev, et Vaba Tallinna Kodanik tahab kasutada linnavalitsuse katust poliitiliseks aktsiooniks.

«Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik saatis taotluse linnapea kohusetäitjale Taavi Aasale linnavalitsuse peahoone katusele pääsemiseks, et salvestada video, mida Vaba Tallinna Kodanik soovib kasutada valimiskampaanias. Pärast seda kui Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva tantsis ja laulis muusikavideo salvestamisel avalikkusele suletud Lasnamäe linnaosavalitsuse katusel, leiab Vaba Tallinna Kodanik, et kõikide linnavalitsuse haldusalas olevatele hoonete katustele peab olema kõigil linnakodanikel samaväärne ligipääs,» kirjutas Metlev.

Jufereva vastas Metlevile täna ajakirjanduse kaudu, et kui too tahab katusele ronida, siis esitagu avaldus. «Temale olid saadetud ametlikud vastused nii Tallinna Linnavalitsuselt, kui ka Lasnamäe Linnaosa Valitsuselt, kus on selgelt kirjas, et kui saame ametliku taotluse, siis võidakse taotlus ka rahuldada. Kui Sergei tahab linnaosa katusele, siis mina isiklikult ei näe selleks takistusi. Kui tema peaks ise vastutama oma turvalisuse eest! Samuti tema peaks garanteerima, et see ei häiriks linnaosavalitsuse tööd,» kirjutas Jufereva pressiteates.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles