Nõmme saab endale Unistuse tänava

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmmel Lootuse puiesteel Kagu ja Paul Kerese tänava vahelises lõigus idasuunas kulgeva kõrvalharu nimeks saab Unistuse tänav.

Nõmme linnaosas Männiku asumis on Lootuse puiesteel Kagu ja Paul Kerese tänava vahelises lõigus idasuunas kulgev ja iseseisva tänavana tajutav kõrvalharu, millelt on juurdepääs viiele maaüksusele. Kuna maa-amet on selle tupikharu äärde jäävate aadresside osas teinud märkuse ebaloogilise numeratsiooni kohta, tuleb sellele määrata omaette tänavanimi ja vastavalt sellele korrastada aadressid.

Linnavalitsuse nimekomisjon arutas küsimust 21. märtsi koosolekul ja nõustus maa-ametiga, et kõnealune tänavalõik vajab hoonete leitavuse parandamiseks ja kohanimede kasutamise ühtlustamiseks tänavanime.

Unistuse tänava skeem.
Unistuse tänava skeem. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tänavanime valimisse otsustati kaasata ka asjasse puutuvad maaomanikud ning Lootuse puiestee nimest tulenevalt käidi sarnaselt optimistlike nimevariantidena välja Soovi tänav ja Unistuse tänav.

Saadud tagasisidest ilmnes, et enamik maaomanikest eelistas Unistuse tänava nime. Seega esitas nimekomisjon linnaosa valitsustele kooskõlastamiseks Unistuse tänava nime, mille Nõmme linnaosavalitsus kooskõlastas 21. juunil. Linnavalitsus arutab Unistuse tänava nime määramist tõenäoliselt augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles