Galerii: koolide ja lasteaedade ehitus kulgeb plaanipäraselt

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uue õppeaasta alguseks valmivad pealinnas mitmed uued või renoveeritavad haridusasutused.

Tööde käiguga tutvunud abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul kulgevad ehitustööd plaanipäraselt ja kõik hetkel remondis olevad hooned peaksid valmima ka tähtajaliselt. «Meie eesmärkideks on munitsipaalkoolivõrgu korrastamine kui ka õpikeskkonna kaasajastamine, ühtlasi jätkame vajalike lasteaiakohtade loomisega linnaosadesse, kus nende järele on suurem vajadus,» lausus Kõlvart.

Sel sügisel avatakse Gustav Adolfi Gümnaasiumi (GAG) I ja II kooliastme uue õppehoone uksed aadressil Vana-Kalamaja 9. «Haridussüsteemi kaasajastamine eeldab nii sisulisi kui ka vormilisi uuendusi. GAG-i praeguses ajaloolises õppehoones asuvad ruumid seavad kooli arenguvõimalustele piirid. Tänu ümberehitusele on Vana-Kalamaja 9 asuvas uues õppehoones võimalik luua kaasaegne õppekeskkond,» rääkis Kõlvart.

Ühtlasi valmib õppeaasta alguseks pärast kapitaalremonti GAGi ajalooline võimlahoone, mida koolipere on pikisilmi oodanud juba aastakümneid. Seni Vana-Kalamaja 9 tegutsenud Vana-Kalamaja Täiskasvanute Gümnaasium liitub aga uuest õppeaastast Tallinna Linnamäe Vene Lütseumiga, mistarvis käivad hetkel renoveerimistööd Läänemere tee 31 asuvas varasemas Merekalda koolihoones.

«Nii jätkab Tallinna Linnamäe Vene Lütseum uuest õppeaastast tegevust kahes eraldi hoones ning ühinemisel Vana-Kalamaja Täiskasvanute Gümnaasiumiga sünnib ainulaadne haridus- ja kompetentsikeskus,» täpsustas Kõlvart. «Täna renoveeritavasse Läänemere tee 31 asuvasse koolimajja tuleb Linnamäe Vene Lütseumi gümnaasiumiosa õppehoone, millest saab ainult gümnaasiumiklassidele mõeldud kool, nii-öelda puhas gümnaasium, kus pärast renoveerimist hakkavad lisaks Linnamäe Vene Lütseumi gümnasistidele õppima ka täiskasvanute gümnaasiumi õpilased, kelle baaskeeleks on vene keel.» Linnamäe Vene Lütseumi alg- ja põhikooli õpilased jätkavad õpinguid praeguses koolimajas.

Ühtlasi jõuavad sügiseks lõpule kolme lasteaia ehitustööd. Kadriorus aadressil L.Koidula tn 23 valmib uus Lotte lasteaed, mille ehitab AS Remet. Lasteaiahoones on rühmadele eraldi mängu- ja magamisruumid ning riietus- ja tualettruumid. Hoonesse on kavandatud eraldi saal. Lasteaial on köök ja vajalikud abiruumid, õuealale on planeeritud mänguväljakud, paviljonid ja muu vajalik inventar. Lasteaias on kavas avada kuus rühma kuni 132 lapsele.

Haaberstisse, aadressile Veerise tn 1 kerkib aga õppeaasta alguses uus, kuue rühmaruumiga Veerise lasteaed, kus on kohti kuni 140 mudilasele. Lisaks lasteaia hoonele on planeeritud ka lastemänguväljakud, lasteaia ehitust rahastatakse täielikult linnaeelarvest ja ehitajaks on Ehitus5ECO OÜ.

Sügiseks renoveeritakse ka Nõmmel Kraavikrõlli lasteaia laiendusena hoone aadressil Pihlaka tn 10, millega luuakse piirkonda nelja rühma jagu lasteaiakohti. Lotte lasteaed ja Pihlaka 10 hoone rajatakse linna välis- ja eelarveliste vahenditega, välisrahastus on Euroopa Regionaalarengu Fondi linnapiirkonna arengu meetmest koostöös EAS-iga.

Põhjalikud ehitustööd käivad ka 1. septembrist Lasnamäel (Punane tn. 69) tegutsema hakkavas Tondiraba huvikoolis, mis pakub õppimisvõimalusi kuni 1200 lapsele. Abilinnapea sõnul puudus seni Lasnamäel üldise suunitlusega munitsipaalhuvialakool. «Tallinna linn on seadnud sihiks, et igal lapsel ja noorel oleks võimalus kodu lähedal kaasaegsetes tingimustes tegeleda heal tasemel huviharidusega, et oma võimeid avastada ja arendada,» märkis Kõlvart.

Esplan OÜ poolt koostatud ehitusprojekti alusel ehitatakse huvikooli tarbeks välja hoone teine korpus. Lisaks tuleb hoonele juurdeehitus pinnaga 480 ruutmeetrit, millest 232 ruutmeetrit võetakse kasutusele Avatud Noortekeskuse ruumidena. Ehitustööde käigus uuendatakse kõik amortiseerunud tehnovõrgud, energiatõhususe tagamiseks välisfassaad ja katus soojustatakse, paigaldatakse sundventilatsioonisüsteem, uuendatakse haljastus ja rajatakse parklad. Rekonstrueeritav hoone oli eelnevalt kasutusel Tondiraba Gümnaasiumina, praegu tegutseb hoone ühes korpuses Lasnamäe Muusikakool ja endise spordisaali osa on kasutusel rendiruumidena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles