Metlev: linnaosavalitsuse katusel tantsiv keskerakondlane Jufereva väärkasutab linna ressurssi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Sergei Metlevi tagajalgadele ajanud videost.
Kaader Sergei Metlevi tagajalgadele ajanud videost. Foto: Kuvatõmmis

Valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik liikme Sergei Metlevi hinnangul väärkasutab Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva avalikku ressurssi, kasutades avalikkusele suletud linnaosavalitsuse katust valimiskampaaniaga seotud muusikavideo salvestamiseks.

«Keskerakondlane Maria Jufereva tantsib ja laulab ligi kaks kuud enne kohalikke valimisi Lasnamäe linnaosavalitsuse katusel. Linna ressursi kasutamine ametnike poolt valimiskampaanias on taunitav isegi siis kui tegu on varjatud kampaaniaga ilma logo ja kandidaadi numbrita. Videot levitab linnaosavalitsus oma Youtube`i ja venekeelse Facebook`i kanalis, kus idee autorina reklaamitakse linnaosavanemat,» ütles Metlev.

Metlev saatis Juferevale teabenõude, kus nõuab selgitusi ka selle kohta, miks projekti kaasati filmimees Oleg Besedin, kes figureerib kapo aastaraamatutes kui Eestis rahvustevahelist konflikti õhutava Kremli meedia kohalik abiline. «Ka kohaliku võimu teostajad peavad hoidma selliseid tegelasi endast kahurilasu kaugusel. Kahjuks on mõnedele keskerakondlastele riigimehelikkus täiesti võõras,» sõnas ta.

«Juhtunu tähendab, et iga Tallinnas kandideeriv poliitik peab saama võimaluse sellele katusele ronida ja teha klippi. Leiduks palju soovijaid, kes salvestaks seal videot Tallinna korruptsioonist, tänavate ja hoovide kehvast seisust, linnavõimu kivistunud mõtlemisest ja kodanikest murede ignoreerimisest,» lõpetas Vaba Tallinna Kodaniku liige.

Metlevi pahameele põhjustanud videot saab näha siin.

Metlev esitas Juferevale ametliku teabenõudena järgmised küsimused:

1.1. Kes on andnud loa kasutada avaliku võimu asutuse ehk Lasnamäe linnaosavalitsuse hoone katust antud video salvestamiseks?

1.2. Kui kaua katus oli antud video salvestamiseks kasutuses?

1.3. Kui suured on elektrikulud, mida linnaosavalitsus pidi kandma (helitehnika, tugevad lambid on videos näha)?

1.4. Mis põhjusel on projekti kaasatud hr Oleg Besedin, kes kes figureerib pidevalt kapo aastaraamatutes kui Eestis rahvustevahelist konflikti õhutava Kremli meedia kohalik abiline? Kas sellise isiku kaasamine ei tee Teie ja Tallinna mainele halba?

1.5. Kirjutate sotsiaalmeedias, et video salvestamise eest linn ei maksnud. Kas maksis Keskerakond ja kui osaliselt, siis mis osas (eurodes)?

 1.6. Kas Teie arvates eksklusiivse vaatega ja piiratud ligipääsuga linnaosavalitsuse hoone katuse kasutamine ei ole varjatud valimiskampaania toetamine avaliku ressurssi arvelt?

 1.7. Kuna tegu on minule teadaolevalt pretsedendiga, siis peab Lasnamäe linnaosavalitsuse katus olema avatud tasuta ka teistele Tallinnas kandideerivatele poliitikutele sarnaste klippide salvestamiseks. Kus saab aja kirja panna?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles