Raimond Kaljulaid peab rulatõket Võidusamba juures halvaks ideeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valdo Ots

Põhja-Tallinna linnaosa keskerakondlasest vanema Raimond Kaljulaiu sõnul ei ole Vabadussõja võidusamba juurde vaja ilmtingimata rulatõket rajada – võib ka luua rulatamiseks sobiva alternatiivi või siis leppida olukorraga, et rulatades sambajalami plaadid lihtsalt kuluvadki ja neid tuleb aeg-ajalt välja vahetada.

«RKAS on välja kuulutanud hanke, et ehitada tõke, mis peletaks rulatajad Vabadussõja võidusamba jalamilt,» kirjutab Kaljulaid sotsiaalmeedias. «Mis oleks, kui teeks sama raha eest nendele tüüpidele sinna lähedale mingi neile sobiva asja, mille peal rulaga sõita? Või siis lepiks, et noored kasutavad linnaruumi – plaat kulubki, tuleb vahetevahel uus plaat osta.»

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja riigihanke Vabadussõja võidusamba maa-alale rulatõkete paigaldamiseks, sest Võidusamba-taguse seina Komandandi tee poolel asuva kaldtee nõlvapoolsel küljel olev uus graniitkiviplaatidest ääris võib rulatajate sõitmise tagajärjel kahjustada saada. Selleks et tagada uute graniitkiviplaatidest äärise säilivus, tuleb graniitkiviplaatidele paigaldada rulatajate sõitmise takistamiseks arhitektuuriga haakuv tõkestus, selgub hanketeatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles